Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Απάντησαν οι εισαγγελείς για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

Απάντησαν οι εισαγγελείς για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Προφυλακίστηκε και ο Κινέζος

Με σκληρή ανακοίνωση απάντησαν οι εισαγγελείς, στα όσα έχουν ειπωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αναφορικά με το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Με τις εξελίξεις στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού να είναι ραγδαίες η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση σχετικά με όσα έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες για το ζήτημα.

Σύμφωνα με την Ένωση Εισαγγελέων, με τη διατύπωση κριτικής, με πρόσχημα την έκφραση γνώμης, επιχειρείται χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης.

Ωστόσο, όπως τονίζουν, «οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης.

Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της Χώρας.

Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».