Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ποινή φυλάκισης σε δάσκαλο που έβριζε τηλεφωνικώς μητέρα μαθητή

Ποινή φυλάκισης σε δάσκαλο που έβριζε τηλεφωνικώς μητέρα μαθητή

Ισόβια σε πρώην διευθυντή τράπεζας για υπεξαίρεση έξι εκατ. ευρώ

Με πενταετή φυλάκιση με τρία χρόνια αναστολή τιμωρήθηκε, δάσκαλος που καλούσε στο τηλέφωνο μητέρα μαθητή του και την έβριζε.

Σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο δάσκαλος που φέρεται να καλούσε επανειλημμένα στο προσωπικό της τηλέφωνο μια μητέρα μαθητή του, στο οποίο ήταν και υποδιευθυντής, βρίζοντάς την αισχρά.

Η έδρα τον έκρινε ένοχο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Επίσης, τόνισε πως τα ιδιωτικά στοιχεία μαθητών και γονέων, χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό συνέβη πριν αρκετό καιρό, ήρθε όμως πρόσφατα στην επιφάνεια. Κι αυτό γιατί με την άρση του απορρήτου γνωστοποιήθηκε πως το, άγνωστο, μέχρι πρότινος, τηλέφωνο, από το οποίο δεχόταν τις κλήσεις η ενάγουσα μητέρα, ανήκει στο δάσκαλο και υποδιευθυντή του σχολείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κλήσεις ήταν πολύ συχνές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 24 τηλεφωνήματα σε διάστημα 3 ωρών, που οδήγησαν τη μητέρα να καταθέσει, τότε, μήνυση κατ’ αγνώστων.

Η απολογία

Ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του ισχυρίστηκε πως η ιδιότητά του δεν του δίνει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα αρχεία του σχολείου. Ως εκ τούτου αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον παρουσιάζουν να την καλούσε συχνά.

Η μητέρα του μαθητή, όπως είπε ο ίδιος, είχε κάνει κάποια σχόλια για τη δουλειά του. Αυτά δεν ήταν αληθή και αμαύρωσαν την εικόνα του. Παράλληλα έδωσαν αφορμή για σχολιασμό και από άλλα άτομα.

«Μια μέρα, πολύ φορτισμένος, την πήρα τηλέφωνο, την έβρισα, αλλά μετά το μετάνιωσα, ζήτησα συγγνώμη και δεν ξανακάλεσα ποτέ. Περνούσα από το σπίτι της και έσκυβα το κεφάλι από ντροπή», είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Βρήκε, όπως ισχυρίστηκε στη συνέχεια, το προσωπικό της τηλέφωνο από κάποιο φυλλάδιο, το οποίο πέταξε όταν αποκαλύφθηκε πως το τηλέφωνό του αντιστοιχούσε σ’αυτό του «ενοχλητικού καλούντα» και το χρησιμοποίησε μόνο σε εκείνο το συμβάν που περιέγραψε, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα, «ατυχές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του μαθητή είχε δεχθεί τη συγγνώμη του, και απέσυρε τη μήνυση. Μάλιστα υπογράφηκε μεταξύ τους συμφωνητικό που προέβλεπε να μην την ενοχλήσει ξανά.

Όμως, υπήρχαν ακόμα σε βάρος του κατηγορίες για παραβίαση απορρήτου.

Όταν ρωτήθηκε ξανά για την προέλευση του αριθμού, τόνισε για ακόμη μια φορά πως δεν είχε πρόσβαση σε αρχεία του σχολείου που αφορούν προσωπικά δεδομένα.

Αυτή η δήλωση αμφισβητήθηκε από το ακροατήριο καθώς, όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν λίστες τηλεφώνων-ανάγκης, και ο ίδιος ως υποδιευθυντής μπορεί να ανατρέξει σ’αυτά.

ΠΗΓΗ: thesstoday