Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Ελευσίνα

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Ελευσίνα

εργατικό ατύχημα

Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις Βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ελευσίνας των ΕΛΠΕ.

Συγκεκριμένα, διασωληνωμένος με κρανιοεγκεφαλική κάκωση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Κέντρου Εγκαυμάτων στο Θριάσειο νοσοκομείο εργαζόμενος αλβανικής καταγωγής που τραυματίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Σεπτέμβρη, όταν κατά την διάρκεια εργασιών στο πλαίσιο της γενικής συντήρησης του Διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από μεταλλική ντίζα μηχανής καθαρισμού βιομηχανικού εξοπλισμού.

Ο εργαζόμενος δούλευε σε εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει τμήμα του έργου της γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου.

Στο πλευρό του τραυματία εργαζόμενου στο Θριάσειο νοσοκομείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας Αττικής και του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον εργαζόμενο και στην οικογένειά του. Παράλληλα, κατήγγειλαν ότι το κυνήγι του εργοδοτικού κέρδους και η εντατικοποίηση της εργασίας σε βάρος των εργαζομένων είναι οι βασικές αιτίες και του νέου εργατικού ατυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας και το Αγωνιστικό Μέτωπο στα ΕΛΠΕ με ανακοινώσεις τους είχαν καταγγείλει τα εργατικά ατυχήματα που είχαν προηγηθεί στον όμιλο ΕΛΠΕ αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της άμεσης ανάγκης λήψης μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στον όμιλο.

Σε ανακοίνωσή του το Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει:

«Άλλο ένα ατύχημα προστίθεται στο μακρύ κατάλογο, ύστερα από ατελείωτα δωδεκάωρα δύο μηνών και κάτω από την πίεση για να ξεκινήσει το διυλιστήριο Ελευσίνας στις 12 Σεπτέμβρη. Οφείλουν να διερευνηθούν καταγγελίες που αφορούν προφορικές εντολές για παράκαμψη διαδικασιών.

Η ευθύνη βαραίνει την εταιρεία αλλά και την πλειοψηφία του ΠΣΕΕΠ, η οποία λάμπει δια της απουσίας της κατά την περίοδο του shut down.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις οποιουδήποτε, να βάζουν πάνω από όλα την ασφάλεια τους, για να γυρνούν κάθε μέρα στις οικογένειές τους».