Αρχική VIDEO Εικόνες πριν από λίγο μέσα από το Θεραπευτήριο Αγίας Βαρβάρας – Σοκάρει...

Εικόνες πριν από λίγο μέσα από το Θεραπευτήριο Αγίας Βαρβάρας – Σοκάρει το θέαμα

Την πόρτα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής (Αγία Βάρβαρα) άνοιξαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ μετά τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών για τις συνθήκες διαμονής και περίθαλψης των νοσηλευομένων.

Οι νοσηλευτές καταγγέλλουν υποστελέχωση και παρουσία μη εξειδικευμένου προσωπικού και για αυτό οι συνδικαλιστές άνοιξαν τις πόρτες του Θεραπευτηρίου στους δημοσιογράφους προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί.

Στις εικόνες φαίνονται δεμένοι ασθενείς στα κρεβάτια τους και η γενικότερη κατάσταση στο Θεραπευτήριο.

Σύμφωνα με τους νοσηλευτές είναι δύο εργαζόμενοι ανά βάρδια για 12 άτομα και δύο περιστατικά είναι ιδιαίτερα σοβαρά και χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα.

Όπως σημειώνουν αναγκάζονται να δένουν κάποια άτομα μετά από εντολή ιατρού για χρονικό διάστημα έως δύο ώρες.

Τα προβλήματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία γονέων για «έξωση» 30 ατόμων με αυτισμό από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και τη μεταφορά τους σε άλλες ακατάλληλες δομές.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά του αναφέρουν ότι αναγκάζονται να δένουν ορισμένους ασθενείς που μπορεί να κάνουν κακό στον εαυτό τους γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές και το κατάλληλο προσωπικό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε αυτές τις δομές όπως στο πρώην Λοιμωδών, που έχει μετατραπεί σε Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής όπου μεταφέρθηκαν οι περισσότεροι εκ των «30», αφενός φιλοξενούνται άποροι και ηλικιωμένοι, που δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ειδικές ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και αφετέρου, δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό, με τραγική συνέπεια να εφαρμόζονται μέθοδοι προηγούμενων δεκαετιών, όπως δέσιμο των παιδιών με ιμάντες στα κρεβάτια.

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι: «Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων της Αγίας Βαρβάρας υπάρχουν 152 περιθαλπόμενοι, χωρίς Παθολόγο, Καρδιολόγο και χωρίς επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό».

IMG_0962IMG_0963IMG_0964c1eb48pu9wun52avw9r9f67eIMG_0968n62953qbkxd5i6aiIMG_0972

Πηγή: newsbeast.gr