Αρχική Χωρίς κατηγορία Τους νέους «ενοίκους» της αναζητά η Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Τους νέους «ενοίκους» της αναζητά η Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στην τελική ευθεία υλοποίησης του, εισέρχεται το σχέδιο του δήμου Αθηναίων για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης στη βάση ενός νέου μοντέλου , αυτό της συνδιαχείρισης με την κοινωνία των πολιτών .

Το Impact Hub Athens, ο φορέας διαχείρισης της εμβληματικής Δημοτικής Αγοράς απηύθυνε ήδη ανοιχτή πρόσκληση για την ενοικίαση των καταστημάτων της . Η πρόσκληση απευθύνεται σε ομάδες ή άτομα που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη Δημοτική Αγορά ως εμπορική στέγη και να γίνουν μέρος της αναβίωσης του ιστορικού κτιρίου.

Επίσης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε είναι υπό σύσταση, είτε βρίσκονται σε στάδιο επέκτασης του κύκλου εργασιών τους και θέλουν να είναι οι πρώτοι «κάτοικοι» της νέας Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης .Σε δηλώσεις του , ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης , επισήμανε ότι «την περίοδο που ένας από τους βασικότερους προβληματισμούς στην Ευρώπη είναι τα άδεια κτίρια των πόλεων, η Αθήνα ανοίγει ένα – ένα τα ιστορικά της κτίσματα και τα θέτει στη διάθεση των πολιτών. Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης γράφουμε ιστορία. Επιχειρούμε κάτι νέο, κάτι πολύ τολμηρό. Εμπιστευόμαστε τους πολίτες. Σύμφωνα με το δήμαρχο, η Δημοτική Αγορά θα αναβιώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την Κυψέλη, να επιστρέψει στους κατοίκους της.