Αρχική Χωρίς κατηγορία Αναζητούν τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου με την φυτεία παπαρούνας στη Θήβα

Αναζητούν τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου με την φυτεία παπαρούνας στη Θήβα

Ο 64χρονος «παραχωρητής» του οικοπέδου με την πρωτοφανή φυτεία οπιούχων φυτών αλά… Αφγανιστάν, εξαφανίστηκε στην Κύπρο.

Ο αναζητούμενος είχε δώσει σε τρεις Ινδούς και έναν Πακιστανό, το οικόπεδο 130 τετραγωνικών μέτρων και την αποθήκη, στο Νεοχωράκι Θηβών Βοιωτίας και εκείνοι «φύτεψαν» 3.700… παπαρούνες ή επιστημονικά υπνοφόρους μήκωνους.

Τα κέρδη των καλλιεργητών από την… ανθοφορία, μετά την κατάλληλη επεξεργασία και προσμίξεις θα ανερχόταν σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, καθώς σημειώνεται πως η τιμή ενός κιλού οπίου φθάνει στον τελικό αγοραστή έως και τα 16.000 δολάρια!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών μετά από πληροφορίες, εντόπισαν την πρωτοφανή σε μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα, καμουφλαρισμένη φυτεία με «παπαρούνες», και την έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση.

Το πρωί της Δευτέρας συνελήφθησαν οι καλλιεργητές της, οι οποίοι ήταν τρεις υπήκοοι Ινδίας ηλικίας 58, 47 και 36 ετών, καθώς και ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν. Οι δύο Ινδοί και ο Πακιστανός δεν είχαν έγραφα παραμονής τους στη χώρα μας.

Οι αστυνομικοί ξερίζωσαν 3.700 οπιούχα φυτά, ύψους από 30 έως και 120 εκατοστά, τα οποία περιποιούνταν οι συλληφθέντες με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από πλαστικούς σωλήνες και μπεκ.

Για να μην εύκολος ο εντοπισμός της, είχαν περιφράξει τις «παπαρούνες» με ξύλινες παλέτες, ενώ η μοναδική πρόσβαση ήταν εφικτή από διπλανή αποθήκη, στην οποία διέμεναν οι τέσσερις καλλιεργητές.

Στον συγκεκριμένο χώρο εντοπίστηκαν και τρεις νάιλον σακούλες, που περιείχαν τμήματα αποξηραμένων φυτών, συνολικού βάρους 8 κιλών και 50 γραμμαρίων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί θρυματοποίηση, με προφανή σκοπό την άμεση πώλησή τους.

Επισημαίνεται ότι αναζητείται για να συλληφθεί ο 64χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης του οικοπέδου και της αποθήκης, ο οποίος φαίνεται πως γνώριζε για την καλλιέργεια των οπιούχων φυτών και κατηγορείται και εκείνος για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Επίσης προέκυψε ότι ως ιδιοκτήτης της αποθήκης, απασχολούσε παράνομα, ως εργάτες, τρεις από τους αλλοδαπούς, ενώ τους παρείχε την αποθήκη ως κατάλυμα, διευκολύνοντας την παράνομη παραμονή τους στη χώρα μας.

Από την έρευνα για τον εντοπισμό του προέκυψαν στοιχεία πως ο 64χρονος έχει διαφύγει στην Κύπρο και γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση εντάλματος σύλληψης. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.