Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στο Εφετείο η πολυμελής σπείρα με … σουπερμάρκετ ναρκωτικών σε Μενίδι και...

Στο Εφετείο η πολυμελής σπείρα με … σουπερμάρκετ ναρκωτικών σε Μενίδι και Φθιώτιδα

Εφετείο

Στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων της Λαμίας θα οδηγηθούν το πρωί της Πέμπτης οι 19 κατηγορούμενοι για σύσταση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην πόλη της Λαμίας αλλά και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας.

Υπενθυμίζουμε πως η σπείρα είχε αρχηγική δομή και ηγέτης της ήταν ένας 23χρόνος από την περιοχή της Στυλίδας ενώ μετείχαν ακόμη δύο άτομα στον ηγετικό της πυρήνα. Οι έρευνες που έγιναν στην Λαμία επεκτάθηκαν στη Στυλίδα, την Αταλάντη αλλά και στο Μενίδι της Αττικής, απ’ όπου φέρεται οι συλληφθέντες να προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τα τοποθετούσαν σε διάφορες κρύπτες σε ερημικές περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδας και στην συνέχεια τα διακινούσαν σε ολόκληρη σχεδόν την Φθιώτιδα. Η επιχείρηση της αστυνομίας είχε πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2017 στην πόλη της Λαμίας.

Εις βάρος των συμμετεχόντων έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα κληθούν να απολογηθούν στη δικαιοσύνη.

Τα μέλη του κυκλώματος αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για προμήθεια κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Σημειωτέον ότι ο 58χρονος της σπείρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει ενώ βρισκόταν στο αστυνομικό μέγαρο Φθιώτιδας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας και από κει κατευθείαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Μετά από αρκετές μέρες έχασε την ζωή του.