Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Βουλή: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής για το Βόρεια Μακεδονία

Βουλή: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής για το Βόρεια Μακεδονία

Συμφωνία των Πρεσπών: Πέρασε από την Επιτροπή της Βουλής

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο παίρνει πλέον τη σκυτάλη για το Σκοπιανό μετά το δάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα, βρέθηκε λύση στο επίμαχο ζήτημα της ονομασίας, Η κοινή λύση που κατέληξαν Αθήνα – Σκόπια είναι το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, σε ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί, πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουνίου, θα διεξαχθεί η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ σχεδΙάζει τις κοινοβουλευτικές κινήσεις της προκειμένου να αναδείξει τις ανυπέρβλητες πολιτικά αντιθέσεις των κυβερνητικών εταίρων στην επίλυση του εθνικού ζητήματος. Ορισμένα στελέχη της αξιωματκής αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν την κατάθεση πρότασης μομφής ώστε η σχετική ψηφοφορία να λάβει την μορφή «ναι» ή «όχι» στην συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για την επίτευξη συμφωνίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ξεκαθάριζε σε συνέντευξη τύπου πως δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».