Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μακελειό σε μπαρ στην Καλιφόρνια με 12 νεκρούς

Μακελειό σε μπαρ στην Καλιφόρνια με 12 νεκρούς

Τουλάχιστον 12 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες, άφησε πίσω του ο δράστης της επίθεσης σε μπαρ στην Καλιφόρνια.

Θρήνος στις ΗΠΑ, όπου τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης σε μπαρ στην Καλιφόρνια.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης, αλλά και ένας αστυνομικός, όπως ενημέρωσαν οι αρχές.

Τον ίδιο αριθμό αγγίζουν και οι τραυματίες.

Ο δράστης, φορώντας μια μαύρη καμπαρτίνα εισέβαλε γύρω στις 23:20 τοπική ώρα στο Borderline Bar and Grill, που φιλοξενούσε βραδιά κάντρι μουσικής ενός κολεγίου.

Οπλισμένος με ημιαυτόματο πυροβόλησε τον πορτιέρη, πέταξε καπνογόνα και μετά άνοιξε πυρ κατά των περίπου 200 θαμώνων.

Δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν αμέσως στο σημείο.

«Μπήκαν μέσα και σας λέω ότι υπάρχουν πολλά θύματα, πολλοί τραυματίες, μεταξύ των θυμάτων είναι ένας από τους αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρώτη κλήση καθώς και ο δράστης», είπε ο εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της Κομητείας Βεντούρα.

Με τις σφαίρες να πέφτουν γύρω τους βροχή πανικόβλητοι θαμώνες κρύφτηκαν κάτω από τραπέζια. Άλλοι στις τουαλέτες και όπου αλλού μπορούσαν.

Κάποιοι που κατάφεραν να ξεφύγουν λαβωμένοι έτρεξαν σε κοντινό πρατήριο βενζίνης για τις Πρώτες Βοήθειες.

«Ήμουν στην μπροστινή είσοδο και μιλούσα με τον πατριό μου. Άκουσα αυτά τα πυρά, τρία -τέσσερα και έπεσα στο έδαφος. Ο φύλακας ήταν νεκρός και ο ένοπλος είχε ένα πιστόλι. Πέταξε καπνογόνα και συνέχισε να πυροβολεί.

Άνθρωποι πέταγαν καρέκλες στα παράθυρα προσπαθώντας να βγουν έξω. Ο ένοπλος φορούσε γυαλιά κι είχε μαύρο πανωφόρι. Είχε ένα μεγάλο όπλο», είπε ένας νεαρός στο ABC7.

Ο δράστης βρέθηκε νεκρός μέσα στο χώρο και δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη τίποτε για το κίνητρό του. Έριξε κάπου 30 σφαίρες και η αστυνομία θεωρεί ότι ίσως αυτοκτόνησε.