Αρχική CULTURE Ελευσίνα 2021: Η πρώτη συνάντηση «Πολιτισμός 2030»

Ελευσίνα 2021: Η πρώτη συνάντηση «Πολιτισμός 2030»

Η πρώτη Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» πραγματοποιείται από σήμερα έως και την Κυριακή (11/11), στην «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Η Συνάντηση «Πολιτισμός 2030», με θεματική «Είναι η Τέχνη πρωτεύουσα;», στην «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», έχει στόχο να δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης μεταξύ καλλιτεχνών, επιμελητών και επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.

Αλλά και θεσμικών πολιτιστικών διοργανωτών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειών, καθώς και θεωρητικών και επιστημόνων.

Στόχος είναι μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που αφορά στην αειφόρο πολιτιστική ανάπτυξη των πόλεων και των περιφερειών της χώρας κατά την επόμενη δεκαετία.

Επιπροσθέτως και στις καλές πρακτικές σε επίπεδο πολιτιστικής αποκέντρωσης που εμφανίζεται στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Κέλλυ Διαπούλη, καλλιτεχνική διευθύντρια Ελευσίνας 2021, δήλωσε στον Αθήνα 9,84: «Ανοίγουμε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που αφορά στην αειφόρο πολιτισμική ανάπτυξη των πόλεων και των περιφερειών της χώρας κατά την επόμενη δεκαετία, καθώς και στις καλές πρακτικές σε επίπεδο πολιτιστικής αποκέντρωσης».

Η τετραήμερη Συνάντηση περιλαμβάνει τρεις κεντρικές ομιλίες, δεκαοκτώ ομάδες εργασίας, συναντήσεις δικτύωσης και την «Καλλιτεχνική Παραγωγή από Μέσα».

Δηλαδή τις δράσεις που βρίσκονται σε μία ενδιάμεση περιοχή μεταξύ καλλιτεχνικού έργου και συζήτησης.

Θα επιχειρηθεί η προσέγγιση ζητημάτων πολιτικής του πολιτισμού, καλλιτεχνικής παραγωγής, θεσμικού πλαισίου, συνεργασιών.

Όπως επίσης και καλών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών πρακτικών.

Οι ομάδες εργασίας εντάσσονται στις θεματικές:

Ζητήματα Πολιτικής του Πολιτισμού

Το πεδίο της καλλιτεχνικής παραγωγής

Το πεδίο της πολιτισμικής βιομηχανίας

Η πόλη ως περιβάλλον, μνήμη και ζωντανή κοινωνία

Η Συνάντηση, επίσης, περιλαμβάνει συναντήσεις δικτύωσης όπως το «Τετ-α-Τετ», τις «Νέες Ιδέες Μόνες Ψάχνουν», τις Βραδινές Συναντήσεις και την «Καλλιτεχνική Παραγωγή από Μέσα», η οποία περιλαμβάνει τις «Δράσεις που Αλλάζουν την Πόλη» και τα Συμπόσια.

Την τελευταία μέρα της Συνάντησης, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα των ομάδων εργασιών αλλά και προγράμματα της Ελευσίνας 2021.