Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Με ελληνικές σημαίες και συνθήματα το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα (vid)

Με ελληνικές σημαίες και συνθήματα το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα (vid)

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα, τελέστηκε στις Βουλιαράτες, η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Με σημαίες και συνθήματα συγγενείς, φίλοι και πολλοί άγνωστοι, οδήγησαν τον 35χρονο, στην τελευταία του κατοικία.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι συνόδευσαν το απόγευμα της Πέμπτης (08/11), τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στην τελευταία του κατοικία.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στις Βουλιαράτες, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου να ακολουθεί.

Στον τάφο του είχε απλωθεί η τεράστια ελληνική σημαία που είχε φτιάξει ο ίδιος για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, όπου συμμετείχε.

Οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς» και «Αθάνατος».  Παράλληλα, έψαλαν αρκετές φορές τον εθνικό ύμνο ενώ δεν έλειψε και το «Χριστός Ανέστη».

Η σορός του, έφτασε χθες στο χωριό τυλιγμένη στην ελληνική σημαία ενώ στο τάφο μέσα υπήρχε επίσης μια ελληνική σημαία.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ το κλίμα στους Βουλιαράτες ήταν τεταμένο από το πρωί.

Οι έλεγχοι στα σύνορα ήταν εξονυχιστικοί ενώ σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα έγιναν τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων στην Κακαβιά.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί ήταν επί ποδός προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Νωρίτερα, η οικογένεια του 35χρονου είχε ζητήσει να σεβαστούν όλοι τη στιγμή και να μην υπάρξουν εντάσεις.