Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων-Aφαιρέθηκαν οι ποινές για τους εργοδότες

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ και μέλη των Κρατικών Ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

«Πέρασε» από την Βουλή, η τροπολογία που προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ και μέλη των Κρατικών Ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

«Ναι» ψήφισαν όλα τα κόμματα, εκτός από τη Χρυσή Αυγή που δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας για τις ελάχιστες προϋποθέσεις για προαγωγή κινητικότητας εργαζομένων μεταξύ των κρατών μελών με τη βελτίωση απόκτησης και διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης.

Τσίπρας: «Αφιερωμένα στον κύριο Μητσοτάκη τα αναδρομικά»

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία συμβολική συνεδρίαση και ψηφοφορία. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη από μία σειρά θετικές νομοθετικές παρεμβάσεις.

«Στις οποίες έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αν υπήρχε νομική υποχρέωση θα το κάνατε κι εσείς και εμείς εδώ και τρία χρόνια. Η ηθική μας όμως υποχρέωση τώρα που έχουμε τη δημοσιονομική δυνατότητα είναι να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε τις πληγές που εσείς δημιουργήσατε», συνέχισε.

Όπως είπε με νόημα: «Θα φέρνουμε στη Βουλή τα μέτρα του 4ου μνημονίου, αφιερωμένα στον κ.Μητσοτάκη, με πρώτο τα αναδρομικά. Θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι».

Προέβλεψε δε ότι η ΝΔ θα χρειαστεί σύντομα με βαριά καρδιά να ψηφίσει και τη μη περικοπή των συντάξεων. «Δεν είναι λόγια του αέρα, είναι πράξεις όπως θα γίνει πράξη η αποκατάσταση των αδικιών πολύ σύντομα», τόνισε.