Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Υπόθεση trafficking: Αθώος γνωστός επιχειρηματίας

Υπόθεση trafficking: Αθώος γνωστός επιχειρηματίας

Ομόφωνα αθώοι, κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 20 κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση trafficking, με πρωταγωνιστή επιχειρηματία με γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων.

Το δικαστήριο μετά και από την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση trafficking. Ανάμεσά τους και επιχειρηματίας, που διατηρεί γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων.

Άπαντες αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπείας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κατά την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με τις εγκληματικές πράξεις που τους αποδίδονται.

Η ακροαματική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε μετά από πέντε συνεδριάσεις, ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο.

Οι τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες που είχαν καταγγείλει όσα βίωσαν σε νυχτερινά κέντρα, δεν εμφανίστηκαν.

Το κύκλωμα σωματεμπόρων, τις εξανάγκαζε να εργάζονται έναντι ελάχιστων χρημάτων υπό την απειλή απέλασης ή χρέωσης των οικογενειών τους με υπέρογκα ποσά.

Η δίκη αφορά δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν περίπου οκτώ χρόνια με πρωταγωνιστή τον γνωστό επιχειρηματία για υπόθεση σωματεμπορίας.

Είχε προηγηθεί άλλη δικογραφία με 23 κατηγορούμενους που σχηματίστηκε το 2008.

Τότε η Interpol αναφερόταν σε μεγάλο διεθνές κύκλωμα σωματεμπόρων στο οποίο αρχηγοί ήταν Έλληνες.

Το 2015 καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό ο επιχειρηματίας και άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι του σε ποινές κάθειρξης 10-12 χρόνια.

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι και ένας απόστρατος αστυνομικός, ενώ οι υπόλοιποι 19 κατηγορούμενοι έχουν αθωωθεί.