Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Αυτός είναι ο μακελάρης της Καλιφόρνια

Αυτός είναι ο μακελάρης της Καλιφόρνια

Τα στοιχεία του άνδρα που σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τόσους, σε μπαρ στην Καλιφόρνια και έπειτα αυτοκτόνησε, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Γνωστά έγιναν τα στοιχεία του μακελάρη της Καλιφόρνια, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά την επίθεσή του σε μπαρ. Θύματά του ήταν 12 άνθρωποι, ενώ άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν.

Πρόκειται για τον βετεράνο πεζοναύτη, Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, 28 ετών. Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Βεντούρα, Τζεφ Ντιν: «Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν τα κίνητρά του».

Ο σερίφης αποκάλυψε ότι η υπηρεσία του είχε «πολλές επαφές» με τον Λονγκ τα τελευταία χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2015 ο βετεράνος πεζοναύτης είχε δεχτεί επίθεση σε ένα άλλο μπαρ ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Τον περασμένο Απρίλιο, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του, έπειτα από κλήση που έλαβαν. Αφού συζήτησαν μαζί του και διαπίστωσαν ότι η συμπεριφορά του ήταν αλλοπρόσαλλη, κάλεσαν ψυχολόγους να τον εξετάσουν.

Τελικά όμως οι αρχές δεν βρήκαν κανένα λόγο για να τον συλλάβουν ή να διατάξουν την εισαγωγή του σε ψυχιατρική κλινική.

Η αστυνομία, σύμφωνα πάντα με τον σερίφη, είχε την εντύπωση ότι ο Λονγκ έπασχε κατά πάσα πιθανότατα από μετατραυματικό στρες.

Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα Glock 21 των 45 χιλιοστών, που είχε αγοράσει νόμιμα. Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι έριχνε και καπνογόνα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, όμως ο σερίφης δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει

Το συγκεκριμένο μπαρ οργάνωνε φοιτητικές βραδιές κάθε Τετάρτη. Τα περισσότερα θύματα είναι ηλικίας από 21 έως 26 ετών.