Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σύνταξη σε συζύγους και τέκνα θανόντων από φυσικές καταστροφές – Συμπεριλαμβάνονται το...

Σύνταξη σε συζύγους και τέκνα θανόντων από φυσικές καταστροφές – Συμπεριλαμβάνονται το Μάτι και η Μάνδρα

στη Μάνδρα

Σύνταξη σε συζύγους και τέκνα θανόντων από φυσικές καταστροφές από το 2016 και εφεξής προβλέπει το άρθρο 22 του νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή.

Σύζυγοι και τέκνα θανόντων από φυσικές καταστροφές, θα λαμβάνουν σύνταξη «ίσου με το ποσό της σύνταξης που δικαιούται ή έχει δικαιωθεί ο θανών».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο: «Σε περίπτωση θανάτου λόγω πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιών, σεισμών και λοιπών θεομηνιών στις πληγείσες περιοχές στον επιζώντα σύζυγο και στα τέκνα του θανόντα καταβάλλεται σύνταξη ποσού ίσου με το ποσό της σύνταξης που δικαιούται ή έχει δικαιωθεί ο θανών.

Το ποσό καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ αντί της σύνταξης λόγω θανάτου».

Όπως διευκρινίζεται «ο επιζών σύζυγος δικαιούνται το 50% του ποσού και τα τέκνα το υπόλοιπο 50%». Αν δεν υπάρχει σύζυγος το ποσό λαμβάνουν εξ ολοκλήρου τα τέκνα, αν δεν υπάρχουν τέκνα ο σύζυγος».

Η διάταξη αυτή περιλαμβάνει θύματα φυσικών καταστροφών από το 2016 και εντεύθεν. Αυτό σημαίνει ότι ισχύει για τους συγγενείς των νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι και τις πλημμύρες στη Μάνδρα.