Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Έφτασε στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Έφτασε στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Έφτασε στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προσγειώθηκε το αεροσκάφος της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, είναι ο διευθυντής εθιμοτυπίας του ΥΠΕΞ.

Στη συνέχεια η κυρία Μέρκελ θα κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα η Καγκελάριος θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 18:10. Στο τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Δείπνο στον Πειραιά

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο στον Πειραιά. Συγκεκριμένα στις 20.00 ο Αλέξης Τσίπρας, θα παραθέσει δείπνο προς τιμή της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο εστιατόριο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», το οποίο βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα και τα νότια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δείπνο θα είναι για 10 άτομα, ενώ ζητήθηκε μετά τις 17.00 να μην υπάρχουν άλλοι πελάτες στο μαγαζί, ενώ αναμένεται να ισχύσουν και αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ την Παρασκευή

Στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αργότερα η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές.

Στις 14.00 θα έχει συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία.

Η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά την παρουσία της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα.