Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Συγκεντρώνουν υπογραφές για να καθαιρέσουν τον Αμβρόσιο!

Συγκεντρώνουν υπογραφές για να καθαιρέσουν τον Αμβρόσιο!

Συγκεντρώνουν υπογραφές για να καθαιρέσουν τον Αμβρόσιο!

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, φαίνεται να έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με τα λεγόμενά του, αφού σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση υπογραφών για την καθαίρεσή του.

Οι αντιδράσεις ενάντια στα λεγόμενά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, πληθαίνουν και ήδη έχει ξεκινήσει από το 2018 μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών με αίτημα προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Καθαίρεσή του.

Μέσω της πλατφόρμας Avaaz έχουν μαζευτεί μέχρι τώρα πάνω από 23.000 υπογραφές και ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς. Στόχος είναι να μαζευτούν τουλάχιστον 30.000 υπογραφές.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας αυτής ο Μητροπολίτης κατηγορείται για διαρκή και επαναλαμβανόμενη δημόσια υποκίνηση βίας/μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος κοινωνικών ομάδων.

Ωστόσο, η καθαίρεση δεν μπορεί να γίνει έτσι απλά αφού αποτελεί την εσχάτη των ποινών πού επιβάλλεται από τα εκκλησιαστικά δικαστήρια σε κληρικούς των τριών βαθμών. Ο κληρικός που τιμωρείται με την ποινή αυτή επανέρχεται στην τάξη που ανήκε προηγουμένως, είτε ως λαϊκός είτε ως μοναχός.