Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κατασχέθηκαν 4,4 εκατ. χάπια του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών» στο λιμάνι του Πειραιά

Κατασχέθηκαν 4,4 εκατ. χάπια του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών» στο λιμάνι του Πειραιά

Κατασχέθηκαν 4,4 εκατ. χάπια του

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του φορτίου, που κατασχέθηκε πριν από μερικές ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά. Το κοντέινερ, περιείχε 4,4 εκατ. χάπια του ναρκωτικού των τζιχαντιστών.

Σε 4.400.000 ανέρχονται τα δισκία του συνθετικού ναρκωτικού captagon που ανιχνεύθηκαν και κατασχέθηκαν σε κοντέινερ με ράβδους μολύβδου, το οποίο εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από συνεργασία με την ομόλογη τουρκική υπηρεσία, στην περιοχή του Ικονίου Περάματος.

Το κοντέινερ ελέγχθηκε με τη συνδρομή, κατά περίπτωση, του Λιμενικού Σώματος, των τελωνειακών Αρχών και του ΣΔΟΕ και σήμερα ολοκληρώθηκε η καταμέτρησή των ναρκωτικών δισκίων βάρους 750 κιλών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα συνθετικά ναρκωτικά προορίζονταν, μέσω παραπλανητικών θαλασσίων οδών, για χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η μεταφορά του κοντέινερ ξεκίνησε, μέσω θαλάσσης, στις 15 Δεκεμβρίου 2018, με εταιρεία διεθνών μεταφορών, από τη Λατάκεια Συρίας, με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά.