Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Διαμάχη μεταξύ του Δήμου Ρώμης και του Βατικανού για τα νομίσματα της...

Διαμάχη μεταξύ του Δήμου Ρώμης και του Βατικανού για τα νομίσματα της Φοντάνα ντι Τρέβι

Διαμάχη μεταξύ του Δήμου Ρώμης και του Βατικανού για τα νομίσματα της Φοντάνα ντι Τρέβι

Δήμος Ρώμης και Βατικανό, μάχονται για το ποιος θα πάρει τα νομίσματα που ρίχνουν οι τουρίστες στη διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι. Στα 1,5 εκατ. ευρώ το ετήσιο ποσό.

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Δήμο της Ρώμης και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για τα νομίσματα που ρίχνουν καθημερινά οι χιλιάδες τουρίστες της Αιώνιας Πόλης στη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Έως σήμερα, το ποσό που «αλιευόταν» κάθε χρόνο από το πιο διάσημο σιντριβάνι της Ρώμης, το οποίο αγγίζει περίπου το 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, δινόταν παραδοσιακά στην φιλανθρωπική οργάνωση Caritas της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με σκοπό τη βοήθεια των φτωχών.

Ωστόσο, η νυν δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι εκτιμά ότι ήρθε η ώρα τα χρήματα αυτά να επενδυθούν σε έργα υποδομής, τα οποία τόσο έχει ανάγκη η πόλη. Η απόφαση έχει εγκριθεί και αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Απρίλιο.

Αρκετοί ωστόσο Ιταλοί δεν συμφωνούν και καλούν – από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – το δημοτικό συμβούλιο να το ξανασκεφτεί, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Σύμφωνα με την «παράδοση», που έγινε γνωστή από το τραγούδι «Three coins in the Fountain» του Φρανκ Σινάτρα και την ομώνυμη ρομαντική κομεντί του 1954, όποιος ρίξει στην Φοντάνα ντι Τρέβι ένα κέρμα θα επιστρέψει στην Αιώνια Πόλη