Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Αιγάλεω Αιγάλεω: Γκίκας και με βούλα ο Δήμαρχος

Αιγάλεω: Γκίκας και με βούλα ο Δήμαρχος

Αιγάλεω

Στο Αιγάλεω ο Γιάννης Γκίκας είναι οριστικά ο νέος Δήμαρχος. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επανακαταμέτρηση, η οποία απλά επιβεβαίωσε το τελικό αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών.

Η επανακαταμέτρηση έγινε κατόπιν ένστασης που είχε καταθέσει ο απερχόμενος πλέον Δήμαρχος, Δημήτρης Μπίρμπας.

Η επανακαταμέτρηση απλά επιβεβαίωσε την αρχική καταμέτρηση και με 54 ψήφους διαφορά ο Γιάννης Γκίκας είναι ο νέος Δήμαρχος Αιγάλεω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ι. Γκίκας κέρδισε την πρώτη Κυριακή με διαφορά 45 ψήφων και την δεύτερη με 54 ψήφους. Το πρώτο αιτήματα επανακαταμέτρησης απορρίφθηκε από τον πρόεδρο των Πρωτοδικών Γιώργο Γρίβα. Το είχε καταθέσει ο Γιάννης Γκίκας στις 5 Ιουνίου. Την επόμενη μέρα, στις 6 Ιουνίου κατέθεσε το ίδιο αίτημα και ο αντίπαλος του Ι. Γκίκα και δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας. Απορρίφθηκε και αυτό, επίσης από τον κ. Γρίβα.

Ο κ. Μπίρμπας κατέθεσε νέο αίτημα στις 18 Ιουνίου, το οποίο και πάλι απορρίφθηκε από τον πρόεδρο των Πρωτοδικών. Τελικά, ο κ. Μπίρμπας κατέθεσε το ίδιο αίτημα στον Άρειο Πάγο. Με τη σειρά του ο Άρειος Πάγος το έστειλε και πάλι στον πρόεδρο Πρωτοδικών, ο οποίος αν και το είχε απορρίψει προηγουμένως, τελικά το έκανε δεκτό.

Μάλιστα, ζητήθηκε ολική επανακαταμέτρηση και όχι επανακαταμέτρηση σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα που θεωρητικά υπήρχε υποψία αλλοίωσης στην καταμέτρηση.

Μετά από όλα αυτά η επανακαταμέτρηση έγινε σήμερα και έδειξε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Δήμαρχος ο Γιάννης Γκίκας με 54 ψήφους διαφορά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψηφοφορία στον δήμο Αιγάλεω την δεύτερη Κυριακή ακυρώθηκε μεγάλος αριθμός ψηφοδελτίων και εκεί εστιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν δήμαρχος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στο σύνολο της χώρας τα άκυρα την β΄ Κυριακή ανέρχονταν σε 1,84% επί του συνόλου στο συγκεκριμένο δήμο έφτασαν το 2,54%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο υποψήφιοι ενημερώθηκαν μόλις χθες. Το Πρωτοδικείο Αθήνας έστειλε σχετικό έγγραφο. Η επανακαταμέτρηση εξπρές έγινε το πρωί (8-3 μμ) και το απόγευμα, από δέκα εκλογικά συνεργεία στα οποία συμμετέχει ένας δικαστικός και εκπρόσωποι των δύο συνδυασμών.