Αρχική CULTURE Αίγυπτος: Άνοιξαν αρχαία σαρκοφάγο σε ζωντανή μετάδοση (vid)

Αίγυπτος: Άνοιξαν αρχαία σαρκοφάγο σε ζωντανή μετάδοση (vid)

Αίγυπτος: Άνοιξαν αρχαία σαρκοφάγο σε ζωντανή μετάδοση (vid)

Σαρκοφάγος περίπου 2.500 ετών ανοίχτηκε σε ζωντανή μετάδοση. Η μούμια ανήκει στον ιερέα του Θωθ, του θεού της σοφίας της Αιγύπτου.

Δέος προκαλεί η ανακάλυψη μιας σαρκοφάγου που περιείχε έναν Αιγύπτιο αρχιερέα και άνοιξε ζωντανά στην τηλεόραση, για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια δίωρης εκπομπής του καναλιού Discovery.

Η αποκάλυψη έγινε μετά τον εντοπισμό από τους αρχαιολόγους ενός δικτύου καναλιών στην περιοχή Μίνια, ανατολικά του Κάιρο. Αυτό τους οδήγησε σε τάφους με συνολικά 40 μούμιες που εκτιμάται ότι ανήκουν σε εκπροσώπους της αιγυπτιακής ελίτ.

Αφού εξερεύνησαν τους άλλους τάφους, ανακαλύπτοντας αγάλματα, σκεύη για αποθήκευση ταριχευμένων οργάνων και άλλες μούμιες, οι αρχαιολόγοι έφτασαν στο χώρο με την εντυπωσιακή σαρκοφάγο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The mummy revealed. What a stunner. The world’s first look at a 2,500 year-old burial of a high-priest of the Egyptian god Thoth. To viewers around the world who joined us tonight LIVE – thanks for being a part of the team. @discovery #ExpeditionUnknown #EgyptLIVE

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josh Gates (@gatesygram) στις

Επτά συνολικά άνθρωποι άνοιξαν την άριστα διατηρημένη σαρκοφάγο και βρήκαν μέσα χρυσά αντικείμενα.

«Δεν το πιστεύω, είναι μοναδικό το θέαμα» αναφώνησε ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζαχί Χαουάς. Ο ίδιος στο παρελθόν έχει διατελέσει και υπουργός Αρχαιοτήτων.

«Προς το τέλος της αρχαίας Αιγύπτου, η εξουσία ήταν πραγματικά με τους αρχιερείς και μπορείτε να το δείτε αυτό στη συγκεκριμένη σαρκοφάγο… Σχεδόν το καταλαβαίνεις πως πρόκειται για βασιλική ταφή», είπε ο εξερευνητής και παρουσιαστής της εκπομπής, Τζος Γκέιτς.

Ο Αμερικανός εξερευνητής και παρουσιαστής της εκπομπής ανακοίνωσε ότι η μούμια ανήκει στον ιερέα του Θωθ, του θεού της σοφίας της Αιγύπτου. Χρονολογείται στα χρόνια της 26ης Αιγυπτιακής δυναστείας, περίπου, δηλαδή, στο 525 π.Χ.