Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ακρόπολη: Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες

Ακρόπολη: Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες

Ακρόπολη: Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες

Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες στον αρχαιολογικό χώρο της Αθήνας. Αφορμή αποτέλεσαν οι αντιδράσεις για τα ψηλά κτήρια που… κρύβουν την Ακρόπολη.

Σε προσωρινή αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών, που δεν περιλαμβάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Και ειδικότερα νοτίως της Ακρόπολης, προτίθεται να προχωρήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Αφορμή στάθηκαν τις αντιδράσεις για την ανέγερση ψηλών κτηρίων πέριξ του βράχου, που κλείνουν την οπτική πρόσβαση στην Ακρόπολη.

Ο κ. Σταθάκης ζήτησε επιπλέον από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον άμεσο έλεγχο νομιμότητας της οικοδομικής άδειας κτηρίου. Και συγκεκριμένα, αυτού που έχει κτιστεί επί της οδού Φαλήρου 5. Καθώς επίσης και τη διενέργεια αυτοψίας από τους επιθεωρητές δόμησης, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας

Ήδη, η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του υπουργείου, έχει συστήσει ομάδα εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή.

Αυτό έχει γίνει σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και υπουργεία. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ επισημαίνει ότι «στη βάση αυτή θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες στο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει προκύψει μετά τις μεταβολές του 2012».

Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «σε σχέση με το ακίνητο επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, ουδέποτε έχει εισαχθεί κάποιο αίτημα στα όργανα ή στις υπηρεσίες του υπουργείου».