Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Αλβανική μαφία Κορυδαλλού: Συμβόλαια θανάτου, εκβιασμοί και ναρκωτικά

Αλβανική μαφία Κορυδαλλού: Συμβόλαια θανάτου, εκβιασμοί και ναρκωτικά

φυλακών

Τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού που επέβαλλε τους δικούς της κανόνες με δολοφονίες και εκβιασμούς, καταφέρνοντας να ελέγχει το σωφρονιστικό ίδρυμα και να επηρεάζει ακόμα και δικαστικές εξελίξεις, «ξήλωσε» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η σωρεία «ανεξήγητων» θανάτων μέσα στον Κορυδαλλό τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι συνδέεται με το «διευθυντήριο» του οργανωμένου εγκλήματος. Aποτελείται από εγκλείστους, κυρίως Αλβανούς αλλά και κάποιους Ελληνες, με βαρύ «βιογραφικό» στον ποινικό κόσμο.

Στις αρχές Ιανουαρίου η Αντιτρομοκρατική βρήκε τρόπο να παρακολουθεί τις κινήσεις αλλά και τα τηλεφωνήματα σκληρών κακοποιών. Yπήρχαν πληροφορίες ότι με εκβιασμούς και συμβόλαια θανάτου ήθελαν να ανέλθουν στην κορυφή του υποκόσμου. Mάλιστα προσπαθούσαν να επεκτείνουν τις προστασίες σε μαγαζιά σε μεγαλύτερο κομμάτι της Αθήνας και της Μυκόνου.

Συνολικά 13 άτομα, πέντε Ελληνες και οκτώ Αλβανοί, φέρονται να εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Επόσης, στη στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στις 12 Οκτωβρίου 2017 στα Εξάρχεια. Σε υπόθεση εκβιασμού πολύ γνωστού δικηγόρου και πρώην πολιτικού, τον οποίο απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν για να του πάρουν 3.000 ευρώ. Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί του στις 7 και στις 8 Φεβρουαρίου 2019. Του είπαν «αν δεν μας δώσεις 3.000 ευρώ, τότε η οικογένειά σου θα έχει πρόβλημα».

Επίσης φέρονται να βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη (14 Ιανουαρίου 2019) δολοφονία του διαβόητου «μακελάρη του Μικρολίμανου», Αλμπερτ Μπάκο, μέσα στις φυλακές. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτοί που έδωσαν την εντολή. Είπαν σε δύο Αλβανούς κρατουμένους να μαχαιρώσουν θανάσιμα τον Μπάκο, με τον οποίο είχαν διαφορές για τον χειρισμό δικαστικών υποθέσεων.

Δηλητηρίαση

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η Αντιτρομοκρατική διαπίστωσε ότι η μαφία βρίσκεται πίσω και από τη δηλητηρίαση 34χρονου Αλβανού κρατουμένου. Το συμβάν έγινε στις 27 Ιανουαρίου 2019. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε προσφέρει τον Οκτώβριο του 2017 καταφύγιο στους δύο Αλβανούς δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα επιδίωξαν -χωρίς να το καταφέρουν- ο θάνατος του 34χρονου, με τον οποίο συνεργάζονταν στο παρελθόν και στη συνέχεια τσακώθηκαν, να αποδοθεί σε άλλον έγκλειστο. Με αυτόν είχαν διαφορές. Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκε και η πρόσφατη απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων από τον Κορυδαλλό. Από την έρευνα προέκυψε ότι γνώριζαν για τη φυγή τους. Μάλιστα φρόντισαν με εντολές τους σε μη έγκλειστα μέλη της οργάνωσης να τους βρουν καταφύγιο και να κρυφτούν από τις Αρχές. Τελικά, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους δραπέτες στην Αττική, πριν προλάβουν να εκτελέσουν τις εντολές των έγκλειστων αρχηγών τους.

Οι δίκες και οι μάρτυρες

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, για τις οποίες έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, εκκρεμούν πολλές δίκες. Ετσι, οι αρχηγοί φρόντιζαν να επηρεάζουν σημαντικούς μάρτυρες. Τους έδιναν οδηγίες και εντολές, ώστε να ανασκευάσουν και να μεταβάλουν καταθέσεις τους. Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς οι Αρχές θα ελέγξουν το επόμενο διάστημα ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς.