Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αναδιάρθρωση: Με 14 ομάδες του χρόνου η Super League

Αναδιάρθρωση: Με 14 ομάδες του χρόνου η Super League

Αναδιάρθρωση: Με 14 ομάδες του χρόνου η Super League

Κανονικά θα γίνει η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Με 14 ομάδες την επόμενη αγωνιστική περίοδο η Super League.

Οριστικά με 14 ομάδες θα διεξαχθεί την περίοδο 2019-20 η Super League, αφού η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει κανονικά. Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα (08/04), μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες από τη Super League. Ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Football League για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία. Επίσης, τη νέα χρονιά θα συσταθεί η Super League 2 που θα έχει 12 ομάδες, ενώ η Football League θα έχει 14.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής. Επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα. Προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί.

Συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι.

Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι. Οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά.

Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. Με 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League», τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε διάρκεια μιας ώρας.

«Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα. Αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις.

Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο» συμπλήρωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ως προς το αν εξέφρασαν αντιρρήσεις και πάλι οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όταν άρχισε η σύσκεψη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε: «Μου εξέφρασαν την απόφαση που πήραν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Η απόφαση είναι απόλυτα σεβαστή, όπως απόλυτα σεβαστή είναι και η δική μας απόφαση ότι προχωράμε με συγκεκριμένους όρους. Νομίζω ότι και η ίδια η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου δεν μεταφέρθηκε καλά προς τα έξω. Αυτό που είχε πει και ο πρόεδρος ήταν να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις, να υπάρξει παράταση για ένα χρόνο, εφόσον ίσχυε το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει.»

Για την τροπολογία που πρέπει να κατατεθεί για τη σύσταση της Super League 2, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε: «Να τελειώσουν τα διαδικαστικά στην ΕΠΟ και οι αποφάσεις της γιατί η ΕΠΟ μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά αύριο. Να τελειώσουν οι διαδικασίες στην ΕΠΟ, λοιπόν.

Έγινε μια μικρή επεξεργασία, κάποιες νομοτεχνικές παρατηρήσεις και κάποιες διορθώσεις επί του κειμένου της τροπολογίας, να συζητηθούν διαδικαστικά θέματα, όπως η μεταβατική περίοδος του ενός έτους, μέχρι δηλαδή να συσταθεί το νέο νομικό πρόσωπο. Εχω δηλαδή την αίσθηση ότι μπορούμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να προχωρήσουμε»