Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Ασπρόπυργος Αντιπροσωπεία Γάλλων Εκπαιδευτικών στον Ασπρόπυργο

Αντιπροσωπεία Γάλλων Εκπαιδευτικών στον Ασπρόπυργο

Αντιπροσωπεία Γάλλων Εκπαιδευτικών στον Ασπρόπυργο

Αντιπροσωπεία Γάλλων Εκπαιδευτικών, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Μασσαλίας, της Νίκαιας και της Προβηγκίας αποτελούμενη από τους κ.κ. Haessig Daniel, Αναπληρωτή Διευθυντή, Sause Gil, Δάσκαλο, Demit Pandora, Εκπαιδευτικό, Bourhis Charlotte, Εκπαιδευτικό και Jean Louis Dode, Επιθεωρητή, επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο στον Ασπρόπυργο.

Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκαν τα επιτεύγματα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου καθώς και οι εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος. Την Αντιπροσωπεία συνόδευαν ο κ. Ξενοφών Βαμβακερός, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και ο κ. Στυλιανός Μαρκαντωνάκης, Σχολικός Σύμβουλος Γαλλικών. Γάλλοι και Έλληνες, επισκέφθηκαν το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, για να δουν από κοντά αλλά και να συγχαρούν τους μαθητές και τους καθηγητές για τις σπουδαίες διακρίσεις τους.  Οι μαθητές του ΕΠΑΛ, τους παρουσίασαν όλες τις εφευρέσεις τους, ενώ στη συνέχεια Εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφτηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, όπου και τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μελετίου, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Γιώργο Φίλη.

Να σημειωθεί ότι, το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου,  επιλέχθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής,  για τη συμμετοχή του σε  δράσεις και συνέργειες,  που έχουν σχέση με την Επιχειρηματικότητα, την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, την Αγωγή της Υγείας και τον Πολιτισμό, που βασίζονται τα τρία τελευταία χρόνια στους 17 στόχους της Παγκόσμιας Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2030.

Tο σχολείο έχει διακριθεί στο διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό, «Μνήμες και Όνειρα» – Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον, και σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων ΣΕΝ/JA Greece απέσπασε το 3ο Πανελλήνιο Βραβείο με τη μαθητική εικονική επιχείρηση Όμηρος «Ρίχνω Φως στον Πολιτισμό», στην Εμπορική Έκθεση της Αθήνας 2018, ενώ φέτος έλαβε το 1ο Βραβείο στην αντίστοιχη Έκθεση με την μαθητική επιχείρηση «PONTOPOREIA» HELLENIC CARGO SAFETY, ως καλύτερη εταιρεία.