Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη – Συγκλόνισε η μητέρα του...

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη – Συγκλόνισε η μητέρα του επιχειρηματία (vid)

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη - Συγκλόνισε η μητέρα του επιχειρηματία (vid)

Η δίκη των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη, συνεχίστηκε σήμερα (19/12) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Οι στιγμές της απαγωγής Λεμπιδάκη που συγκλόνισαν την Ελλάδα, αναβίωσαν και πάλι στις αίθουσες του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, καθώς η διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 9:30 το πρωί με την συνέχεια της κατάθεσης του 54χρονου απαχθέντος. 

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης προσήλθε στο δικαστήριο, για μία ακόμη φορά ευδιάθετος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάθεσή του, η οποία και είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη, πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης. Θα πρέπει να σημειωθεί πως  σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων η δίκη αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν.

Κάτω από εξαιρετικά αυξημένα μέτρα ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι – εκ των οποίων οι 8 είναι προφυλακισμένοι – κάθισαν στο εδώλιο, πλην ενός εκ των 12 που δεν παρίσταται για λόγους υγείας. 

Η κατάθεση του επιχειρηματία ολοκληρώθηκε μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, και τις ερωτήσεις των αντιδίκων. Ως δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε ο αδελφός του επιχειρηματία, Μανόλης Λεμπιδάκης, ο οποίος ήταν το πρόσωπο που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύμηνης δοκιμασίας.

Ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Στη διάρκεια της κατάθεσης του απαχθέντος επιχειρηματία, προς στιγμήν ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του κ. Λεμπιδάκη και ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων Διονύση Βέρρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους σε οξείς τόνους, λόγω της συχνής αναφοράς του μάρτυρα στα δημοσιεύματα του τύπου κατά την πολύμηνη απαγωγή του. Ο κ. Λεμπιδάκης απευθυνόμενος στον γνωστό δικηγόρο παρατήρησε ότι το “ύφος του είναι επιθετικό”. Η διακοπή στη διαδικασία ήταν ολιγόλεπτη προκειμένου να εκλείψει η ένταση από την ατμόσφαιρα και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η κατάθεση.

Οι δύσκολες ώρες της οικογένειας

Τις δύσκολες στιγμές που έζησε η οικογένεια κατά τη διάρκεια των 186 ημερών της απαγωγής, περιέγραψε σε συγκρατημένους τόνους ενώπιον του Δικαστηρίου, ο αδελφός του επιχειρηματία, Μανόλης.

Ήταν το πρόσωπο που έλαβε τα πρώτα γραπτά μηνύματα των απαγωγέων με τα οποία γνωστοποιούσαν στην οικογένεια την κράτηση του 54χρονου αλλά και τις απαιτήσεις τους προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο ίδιος, περιέγραψε την αγωνία που έζησαν τα μέλη της οικογένειας, όλο αυτό το διάστημα και κυρίως από τις 17 Μαΐου 2018, οπότε με ένα δυσοίωνο SMS των απαγωγέων που έλεγε “χάσατε”, είχε διακοπεί κάθε επικοινωνία. Ωστόσο, επισήμανε ότι βαθιά μέσα του πίστευε πως ο αδελφός του ήταν ζωντανός και θα επέστρεφε κοντά τους.

“Κάποιος σας δασκαλεύει, δεν μας βοηθάτε”

Η πρόεδρος της έδρας έκανε παρατήρηση στον μάρτυρα, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τις ερωτήσεις του Δικαστηρίου. Όταν ερωτηθείς πάνω σε μια λεπτομέρεια ο αδελφός του επιχειρηματία απάντησε “δεν θα ήθελα να κάνω εικασίες”, η πρόεδρος τον επέπληξε λέγοντάς του “δεν μας βοηθάτε, κάποιος σας δασκαλεύει, αλλά η κατάθεσή σας δεν είναι ουσιώδης”.

“Εύχομαι καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα”

Συγκλονιστική ήταν η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Άννα – Κατίνα, κατά την διάρκεια της κατάθεσής της για την πολύμηνη απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Η κ. Λεμπιδάκη μίλησε για τα όσα έζησε η οικογένεια τις 186 ημέρες ομηρίας του 54χρονου επιχειρηματία λέγοντας πως αυτές οι ημέρες ήταν εφιαλτικές.

«Δεν ξέραμε αν ζούσε ή όχι ο Μιχάλης. Δεν ξέραμε τι βίωνε και πώς ήταν. Εύχομαι καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα», επεσήμανε η κ. Λεμπιδάκη.

Παράλληλα, η μητέρα του επιχειρηματία ανέφερε πως έχουν αποφασίσει ως οικογένεια να γυρίσουν σελίδα, να μην σκέφτονται τα όσα έγιναν εκείνους τους εφιαλτικούς μήνες.

Η δίκη θα συνεχιστεί και την Πέμπτη (20/12), με τις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίοι προέρχονται από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 54χρονου επιχειρηματία.

ΠΗΓΗ: cretapost