Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Αποχώρησε από το Mega ο Ιβάν Σαββίδης- Πούλησε τις μετοχές σε ρωσική...

Αποχώρησε από το Mega ο Ιβάν Σαββίδης- Πούλησε τις μετοχές σε ρωσική εταιρεία

Ιβάν Σαββίδης

Ο ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης δεν προτίθεται πλέον να συμμετάσχει στις εξελίξεις στο Μέγκα, που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο, και οπως ενημέρωσε το μεγάλο Κανάλι ρώσος επιχειρηματίας- στην κατοχή του οποίου βρίσκονται πλέον οι μετοχές που αγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης απο τον Φώτη Μπόμπολα- δεν πρόκειται πλέον ουτε να καταβάλει κάποιο μισθό στους εργαζόμενους του καναλιού, ούτε και να μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

 

Το κανάλι ενημερώθηκε με επιστολή του ρώσου επιχειρηματία Καβάντεφ, επικεφαλής της εταιρείας ΕΛΝΟΒΟ, στον οποίο πούλησε τις μετοχές του Μέγκα ο Ιβάν Σαββίδης.. Η τελευταία εξέλιξη πάντως, που έσκασε σαν βόμβα στην Μεσογείων, είναι σε απόλυτη αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Σαββίδη οτι δηλαδή σκοπεύει να ρίξει στο Μέγκα ακόμα και 25 εκατομμύρια η οτι θέλει να εξοφλήσει τους απλήρωτους εργαζομένους. Αγνωστα παραμένουν τα σχέδια του ομογενή επιχειρηματία για το Ε.

Την ίδια στιγμή, οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Μέγκα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και μέχρι το τέλος του μήνα το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει. Οι βασικοί μέτοχοι του μεγάλου καναλιού, δηλαδή η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έκαναν νέα πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες για τον διακανονισμό του χρέους και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πρόταση που παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως έχει πάρα πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή απο τις Τράπεζες. Σε αντίθετη περίπτωση, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, δημιουργούνται υποψίες για πιέσεις που ασκήθηκαν στις Τράπεζες, να απορρίψουν την πρόταση.

Εφόσον η πρόταση των μετόχων του Μέγκα γίνει δεκτή, τότε οι εξελίξεις θα τρέξουν και εντός του 2018 το κανάλι θα βγεί και πάλι στον αέρα. Το business plan που έχει εκπονηθεί, προβλέπει την μετακόμιση του Μέγκα στις εγκαταστάσεις του Στάρ, μείωση του προσωπικού, περιορισμένες παραγωγές και πλήρη αξιοποίηση της «βιβλιοθήκης» του καναλιού (τα παλαιά του σίριαλ δηλαδή) και φυσικά και ενημερωτικό τομέα, σε συνεργασία με το Στάρ, για λόγους οικονομίας.