Αρχική CULTURE “Αξιοποιώντας τα δώρα της φύσης σε κάθε τόπο”, στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου

“Αξιοποιώντας τα δώρα της φύσης σε κάθε τόπο”, στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), κ. Νικόλαος Μελετίου, σας προσκαλεί στη διάλεξη που θα δώσει, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MEDITERRA, Mastihashop.A.E., κ. Ιωάννης Μανδάλας, τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου (Δημήτριος Καλλιέρης), με θέμα:
«Αξιοποιώντας τα δώρα της φύσης σε κάθε τόπο, με σκληρή δουλειά, καινοτόμα στρατηγική και φαντασία:
Το παράδειγμα των Μαστιχοπαραγωγών της Χίου και η δυναμική, παγκόσμια εξάπλωση της αλυσίδας “Mastihashop”».

Τη συζήτηση θα συντονίσει, η κ. Ελένη Μαγγανά, φοιτήτρια του τμήματος Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Μανδάλας γεννήθηκε το 1962 στη Χίο και είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας στο «MEDITERRA Mastihashop ΑΕ.»

Παράλληλα είναι Αντιπρόεδρος στο «Enterprise Greece SA», Αντιπρόεδρος στη «Mastiha Damla Sakiz SA» (Τουρκία), Διαχειριστής της «Παραδοσιακά Προϊόντα Ελλάδας ΕΠΕ» και Ιδρυτής του Κέντρου Πρότυπων Αγροτικών Εφαρμογών ΙΚΕ.

Με οικονομικές και παιδαγωγικές σπουδές στα Πανεπιστήμια Πειραιά και Αιγαίου αντίστοιχα, και πριν ασχοληθεί με τη Μαστίχα Χίου, εργάσθηκε ως οικονομικός και εμπορικός Διευθυντής σε μεγάλους ομίλους (ATEMKE, ALTEC) στην Αθήνα.

Στη Χίο, ως Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Νομού, ήλθε σε επαφή, για πρώτη φορά, με θέματα Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης γεγονός που αποτέλεσε πολύτιμη εμπειρία στην ενασχόλησή του με τη μαστίχα, που αποτελεί το σημαντικότερο φυσικό πόρο του νησιού.

Ασχολείται με τη χιώτικη μαστίχα από το 2001 οπότε και του ανατέθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με την Ιδιότητα του Συμβούλου Διοίκησης, το σχέδιο αναδιοργάνωσης του ομωνύμου Συνεταιρισμού