Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Brexit: Τρίτο «όχι» της Βουλής σε Τζόνσον για πρόωρες εκλογές

Brexit: Τρίτο «όχι» της Βουλής σε Τζόνσον για πρόωρες εκλογές

Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Με ψήφους 299 κατά και 70 υπέρ οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου που προωθούσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Νωρίτερα, ο Τζόνσον επιβεβαίωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αποδέχεται επίσημα μια αναβολή του Brexit, ζητώντας, ωστόσο, από το μπλοκ να καταστήσει σαφές ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει περαιτέρω παράταση για το διαζύγιο πέραν της 31ης Ιανουαρίου.

«Δεν έχω καμία διακριτική ευχέρεια βάσει της πράξης νομοθετικού περιεχομένου European Union (Withdrawal) (No. 2) Act 2019, που επιβλήθηκε σε αυτήν την κυβέρνηση παρά τη θέλησή της, να κάνω κάτι άλλο παρά να επιβεβαιώσω την επίσημη συμφωνία της Βρετανίας στην παράταση» λέει ο Τζόνσον σε μια επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Αυτή η ανεπιθύμητη παράταση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ είναι καταστροφική για τη δημοκρατία μας» υπογραμμίζει ο Τζόνσον, προσθέτοντας πως απευθύνει έκκληση στα κράτη μέλη της ΕΕ να καταστήσουν σαφές ότι δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή πέραν της 31ης Ιανουαρίου.