Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Χαμός και πάλι για τους πλειστηριασμούς

Χαμός και πάλι για τους πλειστηριασμούς

Η αλλαγή στάσης των συμβολαιογράφων στους πλειστηριασμούς πυροδότησε νέα ένταση. Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας έγινε χαμός όταν μία ομάδα από εκπροσώπων συλλογικοτήτων έβγαλαν σηκωτή συμβολαιογράφο από την αίθουσα και την κλείδωσαν σε κυλικείο.

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη από νωρίς α στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας μετά την αλλαγή στάσης των συμβολαιογράφων, οι οποίοι αποφάσισαν να μετέχουν σε πλειστηριασμούς με εγγεγραμμένη υποθήκη άνω των 400.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία συμβολαιογράφο εκπρόσωποι διαφόρων συλλογικοτήτων την έβγαλαν σηκωτή από το κτίριο της οδού Λουκάρεως.

Στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως συγκεντρώθηκαν πολίτες αλλά και μέλη οργανώσεων και φορέων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς. Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν με το που άνοιξαν οι αίθουσες στις οποίες θα γίνονταν ορισμένοι από τους 30 πλειστηριασμούς που είναι προγραμματισμένοι, αλλά και στους χώρους εκτός των αιθουσών. Η αρχή έγινε με μια συμβολαιογράφο που βρίσκονταν κοντά στο κυλικείο του Μεγάρου. Τα μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω” την εντόπισαν και κινήθηκαν εναντίον της, καθώς όπως καταγγέλλουν προσπάθησε να κάνει πλειστηριασμό σε ένα τραπεζάκι εκτός αίθουσας. Στην αρχή επιτέθηκαν εναντίον της φραστικά ζητώντας της να αποχωρήσει. Η συμβολαιογράφος αρνήθηκε να υπακούσει σ’ αυτό που της ζητούσαν με αποτέλεσμα να πνεύματα να οξυνθούν και να χρειαστεί η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να αποφευχθούν τα χειρότερα.  Παρόλ’ αυτά οι πολίτες και τα μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς την ανάγκασαν να κατέβει από το τραπέζι στο οποίο καθόταν, να την οδηγήσουν στο κυλικείο του δικαστικού μεγάρου και να την κλειδώσουν μέσα σε αυτό.

Η ίδια συμβολαιογράφος, λίγο αργότερα βγήκε από το κυλικείο και πλησίασε και πάλι στη δικαστική αίθουσα. Κάθισε σε ένα παγκάκι κι όταν έγινε αντιληπτή από τους συγκεντρωμένους ακολούθησε δεύτερος επεισοδιακός γύρος. Οι πολίτες πήραν σηκωτή από το παγκάκι τη συμβολαιογράφο και την οδήγησαν εκτός του δικαστικού μεγάρου.