Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Champions League: Σκέψεις για Σαββατοκύριακο λόγω… τηλεοπτικών

Champions League: Σκέψεις για Σαββατοκύριακο λόγω… τηλεοπτικών

Champions League

O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, και ο πρόεδρος της ECA) και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, επεξεργάζονται πλάνο με αγώνες Champions League το Σαββατοκύριακο.

Αυτό αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Sport Bild, σημειώνοντας ότι η ιδέα αυτή θα αυξήσει το τηλεοπτικό κοινό του Champions League σε όλο τον κόσμο.

Σε ορισμένες χώρες, η διαφορά ώρας, καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση των αγώνων του Champions League την Τρίτη και την Τετάρτη.

Έτσι, για παράδειγμα, στην Κίνα, μια αγορά που θέλει να κατακτήσει η UEFA, είναι τέσσερις τα ξημερώματα, όταν αρχίζουν οι αγώνες στην κορυφαία διοργάνωση.

Η μεταρρύθμιση αυτή θα σήμαινε ότι οι αγώνες στα εθνικά πρωταθλήματα θα έπρεπε να γίνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Ανιέλι, πάντα σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, έθεσε ως θέμα την μείωση των ομάδων που θα παίζουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τη διευκόλυνση της αλλαγής αυτής.

Σύμφωνα με το Sport Bild, η γερμανική Football League (DFL), γνωρίζει τα πλάνα των δύο ανδρών και είναι εναντίον τους.

Μία άλλη πτυχή της μεταρρύθμισης, είναι πως θα επηρεαστούν οι όμιλοι της διοργάνωσης, αφού δεν θα υπάρχουν πλέον οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, αλλά τέσσερις με οκτώ ομάδες.