Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Χωρίς… κενά για τις Εθνικές το καλεντάρι της Ευρωλίγκας

Χωρίς… κενά για τις Εθνικές το καλεντάρι της Ευρωλίγκας

Χωρίς... κενά για τις Εθνικές το καλεντάρι της Ευρωλίγκας

Το καλεντάρι της νέας χρονιάς ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα, χωρίς να υπάρχουν κενές ημερομηνίες για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ του 2019. “Δεν αλλάζουμε το καλεντάρι” τόνισε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Ανακοινώθηκε από την Ευρωλίγκα το καλεντάρι για την νέα σεζόν, χωρίς να υπάρχουν κενές ημερομηνίες για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ του 2019, όπως επιθυμούσε η FIBA.

Στις 12 Οκτωβρίου θα “ανοίξει” η αυλαία της διοργάνωσης, ενώ η 30η και αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου, με τα playoffs να ακολουθούν και τοπ Final Four να έχει οριστεί για το τριήμερο 18-20 Μαΐου στο Βελιγράδι.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος η  FIBA από εγκαινιάζει το νέο σύστημα προκριματικών των εθνικών ομάδων που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο και Φεβρουάριο ενόψει του Μουντομπάσκετ του 2019 και επιθυμία της ήταν να υπάρξουν κενές ημερομηνίες γι’ αυτό τον λόγο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης, τοποθετήθηκε επί του θέματος, τονίζοντας:

«Όλες οι ομάδες και οι λίγκες που είναι παρούσες εδώ, επικύρωσαν το καλεντάρι. Απλά, επιβεβαιώσαμε την προ διετίας συμφωνία, όταν συζητήσαμε με τη FIBA για τα “παράθυρα”. Δεν μπορούμε να διακόψουμε το καλεντάρι και αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο, επειδή κάποιος αποφάσισε μονομερώς να αλλάξει τα πράγματα. Έχουμε το ίδιο καλεντάρι εδώ και 15 χρόνια».

Ωστόσο, στο Eurocup, έχουν προβλεφθεί κενά διαστήματα, προκειμένου οι παίκτες να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους.

Αντίθετα, το ΝΒΑ έχει ανακοινώσει πως δεν θα επιτρέψει στους παίκτες της Λίγκας να συμμετάσχουν στην προκριματική φάση.