Αρχική CULTURE Cranberries: Άλμπουμ “φόρος τιμής” στην Ντολόρες

Cranberries: Άλμπουμ “φόρος τιμής” στην Ντολόρες

Cranberries: Άλμπουμ

Οι Cranberries κυκλοφόρησαν την Τρίτη (15/01), ένα σινγκλ ως φόρο τιμής στην τραγουδίστρια της μπάντας, Ντολόρες Ο’ Ριόρνταν που πέθανε ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Η Ντολόρες Ο’ Ριόρνταν, έφυγε από τη ζωή στις 15 Ιανουαρίου του 2018 και οι… εναπομείναντες Cranberries, αποφάσισαν να αποτίσουν φόρο τιμής στην αδικοχαμένη τραγουδίστρια.

Η Ο’ Ριόρνταν, πέθανε ενώ δούλευε πάνω στο τραγούδι “All over now”. Αυτό ηχογραφήθηκε με βάση τα φωνητικά demo της τραγουδίστριας και κυκλοφόρησε σε σινγκλ.

Το συγκρότημα θα περιλάβει το κομμάτι στο νέο του άλμπουμ που αναμένεται τον Απρίλιο και θα έχει τίτλο “In the End”. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει 10 ακόμη τραγούδια που επεξεργάστηκαν τα υπόλοιπα τρία μέλη του συγκροτήματος. Οι Νοέλ Χόγκαν, Μάικ Χόγκαν και Φέργκαλ Λόλερ.

“Θυμηθήκαμε πόσο είχε συγκινηθεί η Ντολόρες με την προοπτική ότι θα δούλευε πάνω σε αυτόν τον δίσκο. Και ότι θα συνέχιζε το ταξίδι για να ερμηνεύσει αυτά τα τραγούδια σε περιοδεία”, εξήγησαν τα μέλη του συγκροτήματος σε ανάρτησή τους στο Instagram. “Το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε ήταν να τελειώσουμε αυτό το άλμπουμ που είχαμε αρχίσει μαζί της”.

Το συγκρότημα είχε την ιδέα να δουλέψει πάνω σε αυτόν τον νέο δίσκο στις αρχές του 2017. Εκείνη την περίοδο έκανε πρόβες για την περιοδεία του “Something Else”. Η Ο’ Ριόρνταν, είχε τελειώσει τα φωνητικά demo τον Δεκέμβριο.

Ένα μήνα αργότερα, πέθανε από πνιγμό έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Ήταν μόλις 46 ετών.