Αρχική CULTURE Δανάη Στράτου: «Απείλησαν την ζωή του γιου μας»

Δανάη Στράτου: «Απείλησαν την ζωή του γιου μας»

Δανάη Στράτου: «Απείλησαν την ζωή του γιου μας»

Η Δανάη Στράτου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα». Η γνωστή εικαστικός μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για την γνωριμία της με τον Γιάνη Βαρουφάκη, την θητεία του ως Υπουργός και τις απειλές που δέχτηκαν για τον γιό τους.

Όπως δήλωσε η κα Στράτου: «Το 2000 γνωρίστηκα για πρώτη φορά με τον Γιάνη. Ήμασταν και οι δυο παντρεμένοι με άλλους ανθρώπους. Στον Γιάνη ερωτεύτηκα την εξυπνάδα του, την ομορφιά του και την ικανότητά του να ακούει άλλους ανθρώπους. Ο Γιάνης πάλεψε πολύ για τη χώρα. Του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια. Στην κοινή μας ζωή ότι δυσκολία έχουμε αντιμετωπίσει , μας έχει φέρει πολύ πιο κοντά και αυτό νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Η φωτογράφηση στο PARIS MATCH δεν εκφράζει την προσωπικότητά, μας παγίδευσε. Ως σύζυγος θεωρώ ότι ο Γιάνης δεν είναι νάρκισσος. Είναι τρυφερός και πολύ πιστός στους ανθρώπους που αγαπάει. Το ότι ο Γιάνης είναι ένας πολύ γοητευτικός δεν με κάνει να αισθάνομαι ανασφαλής. Η πρόταση να κατέβω στην πολιτική δεν έγινε από τον Γιάνη Βαρουφάκη . Ένας από τους λόγους που κατεβαίνω στην πολιτική , είναι να κινητοποιήσω τις γυναίκες να βγουν μπροστά»

Όσον αφορά στο ταξίδι τους στο Τέξας, η ίδια αποκάλυψε: «Στο Τέξας πήγαμε το 2012 και αυτό ήταν αποτέλεσμα της κρίσης. Ο Γιάνης μίλησε πολύ για αυτή την κρίση και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και αυτό είχε έναν αντίκτυπο , με την έννοια ότι κάποιους ενοχλούσε η κριτική του».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της εικαστικού σχετικά με τις απειλές που δέχτηκαν για την ζωή του γιου τους. Η κα Στράτου εξομολογήθηκε ότι το 2011 κάποιος τηλεφώνησε στο σπίτι τους και  είπε στον Βαρουφάκη πως ξέρει που είναι ο γιος τους και να αν ήθελαν να ξαναγυρίσει, να σταματήσει να ασχολείται με την πολιτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Δανάη Στράτου θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής στο ΜέΡΑ25,  το κόμμα του συζύγου της, Γιάνη Βαρουφάκη.