Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές να δώσουν πανελλήνιες

Δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές να δώσουν πανελλήνιες

Πανελλήνιες

Μέσα σε μία ημέρα 4 μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, είδαν να γκρεμίζονται οι κόποι μια ολόκληρης χρονιάς. Να “σβήνουν” τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, την Παρασκευή, μόλις 2 από τους μαθητές της Λυκειάρχου Ευαγγελίας Σαρρή, κατάφεραν να βρεθούν στην εκκίνηση. Για 4 συμμαθητές τους, εργοδότες και “συνάδελφοι” “άναψαν κόκκινο”, στερώντας τους την ευκαιρία της συμμετοχής.

“Θα μπορούσαν να αλλάξουν βάρδια, για να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω δε, ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους”. Αυτό ήταν το αρχικό σχόλιο της κας Σαρρή που με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε το γεγονός.

“Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις. Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. Μόνο ντροπή και οργή γι αυτή την κατάσταση. Ούτε να σχολιάσω δεν μπορώ… Ντροπή!”

Πρόκειται για μαθητές, περίπου σαράντα χρονών, οικογενειάρχες, χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση. Κάποιοι εξ αυτών δεν μένουν στα Χανιά. Πήγαιναν μόνο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Κάποιοι που φοίτησαν τέσσερα χρόνια και κάποιοι που πήγαν στο σχολείο φέτος, χωρίς καμία απουσία. Που είχαν πρωταρχικό στόχο το απολυτήριο και τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες. Το έβλεπαν ως μία δεύτερη ευκαιρία ζωής.