Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Ασπρόπυργος «Δεν τρέχω στην πόλη μου με… ρόδα»

«Δεν τρέχω στην πόλη μου με… ρόδα»

«Δεν τρέχω στην πόλη μου με… ρόδα»

«Δεν τρέχω στην πόλη μου με… ρόδα» ήταν το σύνθημα της τρίτης κατά σειρά δράσης για την  Οδική Ασφάλεια που πραγματοποίησε την Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου, στην πλατεία Δημαρχείου σε συνεργασία με την “My Grand Road”, με αφορμή την 5η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.

Η «Ασφαλής ΘΡΙΑ 3», ήταν η συνέχεια του προγράμματος ενημέρωσης που ξεκίνησε πριν δυο μήνες τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στον προαύλιο χώρο των σχολείων, έχοντας μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά όλων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης που λειτουργούν στην πόλη.

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια έτρεξαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχοντας μαζί τους τα μπαλόνια που τους μοίρασαν, ενώ μόλις έφτασαν στον τερματισμό, δόθηκαν σε όλους μετάλλια και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Στην πλατεία Δημαρχείου, είχαν στηθεί εκπαιδευτικά περίπτερα το καθένα από τα οποία είχε και διαφορετική θεματική ενότητα όπως «κράνος», «ζώνη», «ταχύτητα», «ΛΕΑ», «ποδήλατο», «πινακίδες». Τα παιδιά συμμετείχαν σ’ όλα  τα περίπτερα, ζωγράφισαν, έπαιξαν, έμαθαν, διασκέδασαν και αφού επιβραβεύτηκαν, απόλαυσαν παγωτό και πήραν από ένα δώρο.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου ανέφερε πως η Κυκλοφοριακή Αγωγή είναι Πολιτισμός. Μάλιστα τόνισε πως τα παιδιά βρίσκονται σε μία κρίσιμη ηλικία, όπου σαν σφουγγάρια ρουφούν τη γνώση και μαθαίνουν από τις συνήθειες των ενηλίκων. Με αυτά λοιπόν τα λόγια προσπάθησε να προτρέψει όλους τους παρευρισκόμενους να έχουν σεβασμό και καλή Οδική Συμπεριφορά, ώστε όλα τα παιδιά να μάθουν να προσέχουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συμπολίτες τους.