Αρχική Χωρίς κατηγορία Δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Παπαστράτος ΑΒΕΣ έκανε ο...

Δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Παπαστράτος ΑΒΕΣ έκανε ο δήμαρχος Ασπροπύργου

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), κ. Νικόλαος Μελετίου αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Παπαστράτος ΑΒΕΣ, στον Ασπρόπυργο, και στη σημασία της επένδυσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δήμος Ασπροπύργου και η τοπική κοινωνία, χαιρετίζουμε με ικανοποίηση, τόσο την επίσκεψη του Κύριου Πρωθυπουργού, όσο και τη σημαντικότατη επένδυση στον τόπο μας. Άλλωστε, στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων υλοποίησής της, συμβάλαμε τα μέγιστα, και το ίδιο θα πράξουμε για την επιτυχή λειτουργία της.

Ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να υπογραμμίσω και κάποιες άλλες, κρίσιμες παραμέτρους, που αφορούν στη συλλογική προσπάθεια, για την έξοδο, της Χώρας και του τόπου μας, από την κρίση:

1) Ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία, επειδή, εδώ και πολλές δεκαετίες βιώνουμε τραγικές συνέπειες πολλαπλών προσπαθειών άναρχης ανάπτυξης, υπογραμμίζουμε την ηθική, και όχι μόνο, υποχρέωση των συγκεκριμένων αλλά και όλων των επενδυτών του τόπου μας, να εργοδοτούν πολίτες από τον Ασπρόπυργο, οι οποίοι ούτως ή άλλως καθίστανται συμμέτοχοι στο εγχείρημά τους. Με την έννοια των περιβαλλοντικών, των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, της όχλησης εν γένει, σε μια περιοχή με σοβαρά, χρονίζοντα προβλήματα. Και αυτοί, είναι μια υποχρέωση, που πρέπει να επισημαίνεται, σταθερά, από όλους, πρωτίστως από την πολιτική ηγεσία του Τόπου, αλλά και να καθορίζει τις εργοδοτικές επιλογές κάθε επενδυτή στον Ασπρόπυργο.

2) Το πλαίσιο αποτελεσματικής λειτουργίας των επενδύσεων στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο κόμβο Βαριάς Βιομηχανίας, Διαμετακομιστικού Εμπορίου και Ενέργειας, στον Ασπρόπυργο, απαιτεί άμεσα έργα υποδομών, κυρίως οδικούς άξονες, ώστε να μπει τέλος στη διέλευση εκατομμυρίων βαρέων οχημάτων, σε ετήσια βάση, από το κέντρο της πόλης μας. Το επισημαίνουμε σταθερά, στα αρμόδια Υπουργεία, στους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας, σε όσους επισκέπτονται τον τόπο μας. Άνευ των εν λόγω υποδομών, ούτε η επένδυση της “Παπαστράτος ΑΒΕΣ”, ούτε το Εμπορευματικό Κέντρο του Ο.Σ.Ε, ούτε οι χιλιάδες επιχειρήσεις της περιοχής μας μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Και η υπομονή, η ανοχή της πόλης μας, «για λόγους εθνικού συμφέροντος», εξαντλήθηκε προ πολλού…

Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνουμε ότι, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος… δεν βρίσκουν το δρόμο για τη πιο επιβαρυμένη περιβαλλοντικά Βιομηχανική ζώνη της Ελλάδας. Ενώ και η απαραίτητη οργάνωση των άτυπων Βιομηχανικών Συγκεντρώσεων, το τέλος στη βιομηχανική κι επιχειρηματική αναρχία, προχωρά με ρυθμούς χελώνας.

Όλα αυτά βοούν, εδώ και δεκαετίες, για την ανάγκη να δοθούν λύσεις προοπτικής στον τόπο μας, ώστε να μπορεί να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επενδυτές, αλλά και να καταστεί όντως η «ατμομηχανή» ανάπτυξης της Ελλάδας.