Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Δήμαρχος της Βενετίας: «Όποιος φωνάζει “Allahu Akbar” στην πόλη μου θα πυροβολείται»

Δήμαρχος της Βενετίας: «Όποιος φωνάζει “Allahu Akbar” στην πόλη μου θα πυροβολείται»

Δήμαρχος της Βενετίας: «Όποιος φωνάζει “Allahu Akbar” στην πόλη μου θα πυροβολείται»

Να πυροβολούν οποιονδήποτε φωνάζει ‘Allahu Akbar’ στην πόλη του παρά να διακινδυνέψουν μια τρομοκρατική επίθεση διέταξε τους αστυνομικούς ο ακροδεξιός δήμαρχος της Βενετίας, όπως αποκάλυψε μιλώντας σε συνέδριο στο Ρίμινι.

«Αν κάποιος τρέξει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου φωνάζοντας ‘Allahu Akbar’ [«Ο Θεός είναι μεγάλος»] θα τον φάμε. Πριν από ένα χρόνο έλεγα στα τέσσερα βήματα, τώρα λέω στα τρία. Θα το πω βενετσιάνικα: ‘Ghe Sparemo’ [Θα τον πυροβολήσουμε]», είπε ο Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήμαρχος ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο Μπρουνιάρο υποστήριξε ότι η Βενετία είναι ασφαλέστερη από τη Βαρκελώνη υπενθυμίζοντας στο ακροατήριο τη σύλληψη τον περασμένο Μάρτιο τεσσάρων τζιχαντιστών που σχεδίαζαν να σκοτώσουν εκατοντάδες ντόπιους και τουρίστες ανατινάζοντας την φημισμένη γέφυρα Rialto. Και πρόσθεσε: «Θέλουν να πάνε στον Αλλάχ. Θα τους στείλουμε κατευθείαν στον Αλλάχ προτού προλάβουν να κάνουν ζημιά».

Αντιδρώντας σκωπτικά στα σχόλια του Μπρουνιάρο ο αριστερός δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα έτρεξε, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, γελώντας προς το μέρος του μετά την ομιλία του και φώναξε “Allahu Akbar!”

https://youtu.be/3_evoecEHrY

Αργότερα, όμως, με ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε συγνώμη για την ενέργειά του αυτή.

«Ζητώ συγνώμη για κάποια σχόλια σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Δεν ήταν πρόθεσή μου να προσβάλω οποιονδήποτε, πόσω μάλλον τη μουσουλμανική κοινότητα, ούτε να κάνω αστεία για τη θρησκεία τους, ούτε να αναφερθώ στα τραγικά γεγονότα των ημερών μας. Στην πραγματικότητα, σ’ αυτό το βίντεο, παίρνω αποστάσεις από τη δήλωση του συναδέλφου μου, Μπρουνιάρο για τους μουσουλμάνους στη διάρκεια της ομιλίας του στη συνάντηση στο Ρίμινι.»

Ο Λουϊτζι Μπρουνιάρο, δήμαρχος της Βενετίας

Ο δήμαρχος της Βενετίας επανήλθε χθες βράδυ με νέες δηλώσεις του στο θέμα. «Ουδέποτε επεδίωξα την πολιτική ορθότητα. Στην πραγματικότητα εγώ είμαι πολιτικά ορθός και γι’ αυτό χρειαζόμαστε κι έναν ναυτικό αποκλεισμό κατά των ανθρώπων που έρχονται στην Ιταλία από τη βόρεια Αφρική», είπε ο Μπρουνιάρο.

Η φράση “Allahu Akbar”, που συνηθίζουν να εκστομίζουν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές σε τρομοκρατικές επιθέσεις, πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον προφήτη Μωάμεθ τον 7ο αιώνα προτού πάει σε κάποια μάχη.
ΠΗΓΗ: iefimerida