Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Διώκεται για δωροδοκία ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί

Διώκεται για δωροδοκία ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί

Διώκεται για δωροδοκία ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί

Ο πρόεδρος Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, κατηγορείται για δωροδοκία με σκοπό να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2026 και του 2030.

Ύποπτος για δωροδοκία, με σκοπό να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2026 και του 2030, είναι ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και διευθύνων σύμβουλος της beiN Media Group, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, από τις εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο πρώην γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Βάλκε, ο οποίος φέρεται να δέχθηκε χρήματα από τον Αλ-Κελαϊφί και ακόμη έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των μίντια, για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ του 2018, του 2022, του 2026 και του 2030.

Tο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας ευχαρίστησε δημόσια δικαστικές αρχές χωρών για την δικαστική συνδρομή τους στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα:

«Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε διάφορους τόπους και χώρους. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής κατόπιν αιτήματος της ελβετικής εισαγγελίας. Η συντονισμένη δράση σε όλες αυτές τις χώρες κατέστη δυνατή μέσω του ενιαίου συντονιστικού κέντρου EUROJUST. Ευχαριστούμε τις γαλλικές, τις ελληνικές, τις ιταλικές και τις ισπανικές δικαστικές αρχές, καθώς και τη Fedpol, για την πολύτιμη συνεργασία τους σε αυτήν την υπόθεση»., αναφέρει η ανακοίνωση.