Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Δίωξη στον Χιμένεθ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Δίωξη στον Χιμένεθ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ σε βάρος του τεχνικού της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, για την χειρονομία που έκανε στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή 19/7.

Βάσει των άρθρων με τα οποία κλήθηκε να απολογηθεί ο Ισπανός τεχνικός κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο και τιμωρία αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Πέμπτη (23/11) καθώς ο Χιμένεθ έχει κληθεί σε απολογία και από το Πειθαρχικό όργανο της Super League.

Η διαφορά στη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα σε σχέση με το κατηγορητήριο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Super League είναι ότι διώκεται και με τη διάταξη που επιφέρει ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών. Αλλά το άρθρο 11 με το οποίο διώκεται και από τους δύο κάνει λόγο για αποκλεισμό από έναν έως έξι μήνες.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προπονητή της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 11 παρ. 2 σε συνδυασμό με άρθρο 10 παρ.1β’ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας 19/11/2017 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ)».