Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Δολοφονία Γρηγορόπουλου: “Ο Κορκονέας μπορούσε να αποφύγει τον πυροβολισμό”

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: “Ο Κορκονέας μπορούσε να αποφύγει τον πυροβολισμό”

Κορκονέας

Συνεχίστηκε στο Εφετείο Λαμίας η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Μακριά ο ένας από τον άλλον οι κατηγορούμενοι. «Δεν τον περιφρονώ αλλά μπορούσε να αποφύγει τον πυροβολισμό…». Στις 25 Φεβρουαρίου η επόμενη συνεδρίαση.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα και την αρχή της απολογίας του Βασίλη Σαραλιώτη, συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης (7/2) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Ο βασικός κατηγορούμενος κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του επανέλαβε τη «συντριβή» του για ότι έγινε. Τόνισε επίσης, πως δε θα ήθελε να είναι μέτοχος σε όλο αυτό.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης ξεκίνησε «απολογούμενος» αρχικά για την απόσταση που κρατούσε στο Δικαστήριο από τον συγκατηγορούμενό του. «Εξαιτίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα να πυροβολήσει βρίσκομαι εδώ», είπε.

Επίσης, επανέλαβε ότι: «Εγώ δεν πυροβόλησα, κατηγορούμαι άδικα». Στην ερώτηση του Εισαγγελέα αν περιφρονεί τον πρώην συνάδελφό του είπε: «Δεν τον περιφρονώ. Αυτό που λέω είναι ότι τον πυροβολισμό μπορούσε να τον αποφύγει».

Για τα συναισθήματα του συγκατηγορούμενου του την ώρα του επεισοδίου, είπε: “Δεν μπορώ να καταλάβω αν πήγε για τσαμπουκά ή για να κάνει τη δουλειά του”. Για το γεγονός ότι τον ακολούθησε πεζός στο σημείο που έγινε η αιματηρή συμπλοκή, τόνισε δικαιολογήθηκε ότι ακολούθησε τον ανώτερό του και αρχαιότερο. Το χαρακτήρισε υπηρεσιακό του χρέος.

Για μετά το τραγικό συμβάν, μέσα στο περιπολικό όπως είπε κοίταζε σαστισμένος τον Κορκονέα. Έπειτα, επανέλαβε ουσιαστικά όσα και εκείνος. Ότι δηλαδή ήταν αυτός που χρησιμοποίησε την κρότου λάμψης.

Όπως και ότι γύρισαν στο ΑΤ Εξαρχείων όπου ενημέρωσαν τον Αξιωματικό Υπηρεσίας για τη χρήση όπλου. Για το ότι υπήρχε θύμα από τον πυροβολισμό το πληροφορήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 25 Φεβρουαρίου, όταν και θα συνεχιστεί η απολογία Σαραλιώτη με ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής, ενώ επόμενη ημερομηνία όπως είχαμε σημειώσει είναι η 26η Φεβρουαρίου.

Ακολούθως ορίστηκαν δύο ακόμη ημερομηνίες μέσα στο Μάρτιο για την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων και συγκεκριμένα στις 14 και 26 του μήνα.

ΠΗΓΗ: lamiareport