Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Δολοφονία Μακρή: Προφυλακίστηκε ο Βούλγαρος

Δολοφονία Μακρή: Προφυλακίστηκε ο Βούλγαρος

Δολοφονία Μακρή: Προφυλακίστηκε ο Βούλγαρος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Βούλγαρος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Τι υποστήριξε στην απολογία του.

Στη φυλακή οδηγείται ο 31χρονος Βούλγαρος, που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του Ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή. Το έγκλημα σημειώθηκε έξω από το σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο κατηγορούμενος, απολογήθηκε στην ανακρίτρια για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται. Όπως υποστήριξε, δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή με το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε καν τον Μακρή. Επιπλέον, αρνείται πως είναι αυτός που έχει καταγραφεί από τις κάμερες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία να τον πυροβολεί τέσσερις φορές.

Όπως φέρεται να ανέφερε στη δικαστική λειτουργό, ο δράστης που έχει καταγραφεί δεν έχει τον ίδιο σωματότυπο με αυτόν. «Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL», υποστήριξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος αιτιολόγησε την άφιξή του στην Αθήνα, λέγοντας πως του αρέσει η Ελλάδα για διακοπές, ενώ συμπλήρωσε πως θέλει να ανοίξει επιχείρηση στη χώρα μας. «Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά, η μία ασχολείται με tatoo, οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη», φέρεται να είπε.

Η ανακρίτρια φέρεται να ρώτησε τον κατηγορούμενο τον λόγο που άλλαξε τρία αυτοκίνητα μέχρι τη δολοφονία Μακρή. Εκείνος, αφού τόνισε πως τα οχήματα τα είχε νοικιάσει με το όνομά του, υποστήριξε ότι το πρώτο το άλλαξε γιατί ήταν μικρό «και δεν με χωρούσε». Για το δεύτερο ανέφερε ότι «μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα στη Γλυφάδα. Μου πήραν κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα μέσα».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κατάθεση φίλου του Μακρή, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία και ενώ ήταν με τον επιχειρηματία στην Γλυφάδα, εκείνος του είχε δείξει δύο άντρες αναφέροντας πως το κοιτούσαν επίμονα. Ο μάρτυρας υποστηρίζει πως ο ένας από τους δύο ήταν ο κατηγορούμενος.

Ο 31χρονος προσέλαβε, για την υπεράσπιση του τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε πως, αφού μελετήσει όλη τη δικογραφία, θα υποβάλλει στην ανακρίτρια λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις του εντολέα του.