Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κατηγορούμενοι “επιτέθηκαν” σε μάρτυρα

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κατηγορούμενοι “επιτέθηκαν” σε μάρτυρα

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κατηγορούμενοι

“Άναψαν” τα αίματα στη δίκη της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, μεταξύ ενός μάρτυρα και των κατηγορούμενων. Δεν γνώριζε τις συνομιλίας του Αντωνόπουλου με τον Αλβανό κακοποιό, ισχυρίστηκε ο Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε για συμφωνίες και οικονομικούς εκβιασμούς σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου προκειμένου να απεμπλακεί από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, Γ.Αντωνόπουλου, κατέθεσε στο δικαστήριο, όπου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ο μέχρι πρότινος συνήγορος του Αντωνόπουλου.

Ο μάρτυρας Θεόδωρος Παναγόπουλος, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε για τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει. Όπως ανέφερε ενδεικτικά αν γνώριζε τις συνομιλίες του τότε εντολέα του (Γ. Αντωνόπουλου) με τον Αλβανό κακοποιό που εμπλέκεται τόσο στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του ίδιου όσο και στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου, δεν θα τον είχε αναλάβει ποτέ.

Ο μάρτυρας δέχτηκε δριμείες λεκτικές επιθέσεις από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι αμφισβητούσαν την αλήθεια των ισχυρισμών του.

Υπενθυμίζεται ότι στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου κατηγορούνται τρεις Αλβανοί οι οποίοι σε συνομιλίες τους μέσα στον Κορυδαλλό εμπλέκουν στην προσπάθεια να αποσπάσουν χρήματα από τον Αρ. Φλώρο και δικηγόρους, ενώ ο ίδιο το θύμα έχει καταθέσει σε βάρος δύο δικηγόρων, υποστηρίζοντας ότι ζητούσαν χρήματα και εκ μέρους του Γ. Αντωνόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος κατηγορήθηκε αλλά και καταδικάστηκε πρωτόδικα για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, Γ. Αντωνόπουλου, όταν οι δράστες της απόπειρας είπαν ότι αυτός τους είχε δώσει την εντολή γιατί είχε αντιδικία με το θύμα για την υπόθεση της Energa.

Στη συνέχεια όμως οι ίδιοι Αλβανοί κακοποιοί ζητούσαν χρήματα για να πάρουν πίσω τις καταθέσεις τους.

Σήμερα βέβαια πολλά από τα θεωρούμενα αρχικά ως δεδομένα της υπόθεσης έχουν ανατραπεί. Ο ίδιος ο Γ. Αντωνόπουλος που εφέρετο ως θύμα του Φλώρου είναι πια προφυλακισμένας ως… συνεργός της μαφίας του Κορυδαλλού. Η οποία με τη σειρά της βρίσκεται πίσω από μια σειρά ανθρωποκτονιών αλλά και εκβιασμών.

Απ΄την πλευρά του λοιπόν τώρα ο δικηγόρος, Θ. Παναγόπουλος, ο οποίος υπήρξε συνήγορος του Γ. Αντωνόπουλου, καταθέτοντας για το παρασκήνιο της υπόθεσης που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ανέφερε ότι ο ίδιος παραβρέθηκε σε τρεις συναντήσεις με μοναδικό θέμα την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής ή όχι στην υπόθεση από τον τότε πελάτη του.

Για τα όσα αποκαλύφθηκαν από τις νομίμως καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών της μαφίας των Αλβανών ακόμα και με τον Γ. Αντωνόπουλο, είπε ότι όταν ο ίδιος πληροφορήθηκε το περιεχόμενο τους έπεσε από τα σύννεφα…

“Είναι τραγικά αυτά που ζούμε. Είμαστε εν δυνάμει κατηγορούμενοι όλοι οι δικηγόροι που χειριστήκαμε την υπόθεση” ανέφερε και διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε ζητήσει και ο ίδιος χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να γίνει η συμφωνία με τους αλβανούς δράστες και να κλείσει η υπόθεση με την ανάκληση των επιβαρυντικών τους καταθέσεων.

Ο Παναγόπουλος, που ένιψε τας χείρας του για την υπόθεση αυτή, υποστήριξε ακόμα στην κατάθεση του ότι έμαθε εκ των υστέρων ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος (ο έτερος συνήγορος) που χειριζόταν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση ζήτησε 200.000 ευρώ ως δικηγορική αμοιβή από την πλευρά Φλώρου. Διευκρινίζοντας πως είναι κάτι που συνηθίζεται σε περιπτώσεις συμβιβασμού.

“Δυόμισι εκατομμύρια ζήτησε, κρίμα δεν το θυμάται”, του φώναξε από το εδώλιο ο ένας εκ των κατηγορουμένων.

Ακόμα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο προφυλακισμένος δικηγόρος μετά την απόπειρα δολοφονίας του “φοβόταν και τη σκιά του”. Επίσης, κατά την εκτίμηση του “όλοι εκβιάστηκαν από τον φερόμενο ως αρχηγός της μαφίας” .

“Υπό το καθεστώς φόβου που ζούσε θα μπορούσε να θεωρήσει ότι πιάσω από τις απειλές βρίσκεται οποιοσδήποτε” είπε. Προκαλώντας έτσι την αντίδραση ενός από τους κατηγορούμενους που τον ρώτησε: “Φοβάσαι από έναν άνθρωπο που σε βοηθάει;”.

Κατηγορούμενος (φωνάζοντας προς τον μάρτυρα): “Ποιος από εσάς έλεγε ότι έχει τους Αλβανούς υπό έλεγχο;”

Μάρτυρας: “Πάντως όχι εγώ”.