Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Εγκρίθηκε μηνιαία χρηματοδότηση για το πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Εγκρίθηκε μηνιαία χρηματοδότηση για το πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Β’ 767/10.03.2017) η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του ύψους και τη διαδικασία απόδοσης προσόδου στον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας “Αντώνης Τρίτσης”.

Με τις υπογραφές του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του Αν. Υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Χουλιαράκη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιου Σταθάκη και του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, καθορίζεται, για πρώτη φορά στην ιστορία λειτουργίας του Πάρκου, μηνιαία χρηματοδότηση, ύψους 58.000 ευρώ,προερχόμενη από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που κατανέμονται στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Η πρόσοδος αυτή θα αποδίδεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ανά έτος.

Το Πάρκο συνιστά αναντικατάστατο περιβαλλοντικό πόρο για την Αττική, με τεράστιες εκπαιδευτικές δυνατότητες γνωριμίας, ιδίως των μικρών μαθητών, με το φυσικό περιβάλλον. Ο Φορέας Διαχείρισης, ο οποίος συστάθηκε με το νόμο 4414/2016, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στους σκοπούς του:

  • τις καλλιέργειες και την  παραγωγή οικολογικών προϊόντων
  • την ανάπτυξη παραγωγικών και συναλλακτικών δραστηριοτήτων
  • την ανάπτυξη δραστηριοτήτων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στους τομείς σίτισης και εστίασης, της δημιουργίας υποδομών φιλοζωϊκής δράσης και παροχής ιατρικών και κτηνιατρικών υπηρεσιών.