Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ Εκλογές 2019: Ποια περιοχή της Αθήνας έδωσε στη ΝΔ ποσοστό 84,24%;

Εκλογές 2019: Ποια περιοχή της Αθήνας έδωσε στη ΝΔ ποσοστό 84,24%;

ΝΔ

Τους «αστικούς» δήμους παίρνει η ΝΔ μετά από τις εκλογές της Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα να… «κυριαρχεί» στις λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα στους «αστικούς» δήμους των βορείων και νοτίων προαστίων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Εκάλης. «Σάρωσε» και συγκέντρωσε ποσοστό 84,24%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μόνο το 6,27% των ψήφων.

Η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα στην Α΄ Αθήνας και Α΄ Πειραιά, ενώ είναι πρώτη και στους περισσότερους δήμους του Νότιου και Βόρειου Τομέα της Β΄ Αθήνας, όπως επίσης και στην Ανατολική Αττική.

Ο Δυτικός τομέας

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στους δήμους του Δυτικού Τομέα και της Β΄ Πειραιώς, όπως και στους «λαϊκούς» δήμους του βόρειου και νότιου τομέα.

Ειδικά στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ καταγράφει υψηλά ποσοστά στους δήμους Αγίας Παρασκευής (47,84%), Αμαρουσίου (47,23%), Βριλησσίων, Κηφισιάς, Φιλοθέης – Ψυχικού (Φιλοθέη 78,96% – Π. Ψυχικό 75,83%) και Χαλανδρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι κόβει πρώτος το νήμα στους δήμους Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης.

Που… σαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σαρώνει επίσης σε όλους τους δήμους του Δυτικού Τομέα, όπως στην Αγία Βαρβάρα που συγκέντρωσε 43,56%, στη Νίκαια (39,58%) στο Ρέντη (41,66%), στο Περιστέρι, την Πετρούπολη, τους Αγίους Αναργύρους – Καματερό, το Ίλιον και το Χαϊδάρι.

Στο Νότιο Τομέα είναι σαφής η πρωτιά της ΝΔ σε δήμους όπως της Γλυφάδας, του Ελληνικού, της Αργυρούπολης και της Νέας Σμύρνης, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί σε πιο λαϊκά προάστια, όπως αυτά του Βύρωνα, της Καισαριανής, του Αγίου Δημητρίου, της Καλλιθέας και του Μοσχάτου.

Αδιαμφισβήτητη είναι η νίκη της ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στους δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας (38,15% στο Κερατσίνι και 40,70 στη Δραπετσώνα), Κορυδαλλού, Περάματος.

Στην Ανατολική Αττική η ΝΔ επικρατεί στους 11 από τους 13 δήμους. Στη Δυτική Αττική ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει στο Ζεφύρι με 46,58%, στα Άνω Λιόσια με 44,47%. Επίσης, στον Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Φυλή, ενώ η ΝΔ επικράτησε στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων.