Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ Εκλογές: Δημήτρης Μουλιάτος: Το έργο μας αποτυπώνεται καθημερινά στην κοινωνία

Εκλογές: Δημήτρης Μουλιάτος: Το έργο μας αποτυπώνεται καθημερινά στην κοινωνία

Δημήτρης Μουλιάτος

Ύστερα από μια μακρόχρονη ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΙΓΗ ο Δημήτρης Μουλιάτος αποφάσισε να θέσει την υποψηφιότητα του ως Περιφερειακός Σύμβουλος στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη και ανέλυσε το σκεπτικό του μιλώντας στο Ctview.gr και τον Αλέκο Θεοφιλόπουλο.

‘Ήταν μια απόφαση ζωής, σε συνάρτηση με την ανιδιοτέλεια και την ντομπροσύνη, στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο και κυρίως ως επαγγελματία, στον πολύπαθο χώρο των λαϊκών αγορών.

Άλλωστε ο βασικός σκοπός της ανάμιξης του με τα κοινά ήταν η ουσιαστική βοήθεια που μπορούσε να προσφέρει στους συναδέλφους του αλλά και καταναλωτικό κοινό.

Με δυο απλά συνθήματα ξεκίνησε η συνέντευξη μας:

Το έργο μας αποτυπώνεται καθημερινά στην κοινωνία – Θέλω να γίνουν βασικά πράγματα σε υποδομές στην Δυτική Αθήνα.

-Συνέχισε ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του…

Καταξιώθηκα μέσα από τον χώρο των λαϊκών αγορών, αναγνωρίστηκα και έζησα την οικογένεια μου. Πάντα με εντιμότητα. Φεύγοντας θέλω και γω να ανταποδώσω το καλό που πήρα και να προσφέρω.

Ερ: Νομίζω ότι και αυτός είναι ο βασικός λόγος που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τις Περιφερειακές Εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν με την πολιτική αλλά με ενδιαφέρει πολύ το ζήτημα των λαϊκών αγορών. Άλλωστε, είμαι γέννημα θρέμμα της Δυτικής Αττικής και έχω διαπιστώσει τα προβλήματα στην ασφάλεια, την παιδεία και τον αθλητισμό.

Ακολούθησα τον Πατούλη γιατί είναι ένας επιτυχημένος αυτοδιοικητικός με σχέδιο. Η Δυτική Αττική είναι ένας παρθένος χώρος όπου ο Πατούλης μπορεί να αναδείξει το έργο του. Να φτιάξει υποδομές, αθλητικά κέντρα, νοσοκομείο Παίδων, μαιευτήριο, πάρκα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και αντιπλημμυρικά έργα.

Δημήτρης Μουλιάτος

Ο χώρος των λαϊκών αγορών είναι παρεξηγημένος. Η Περιφέρεια πρέπει να αναδείξει τον κοινωνικό και πολιτιστικό τους ρόλο. Ο πωλητής της αγοράς έχει άμεση σχέση με τον πελάτη. Τον ενημερώνει για τα προϊόντα και τις ποικιλίες. Η σχέση δεν είναι απρόσωπη, όπως στα σούπερ μάρκετ. Επίσης, οι τιμές είναι ανταγωνιστικές και η ποικιλία τεράστια.

Ερ: Εμείς είχαμε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι στο Μάτι και την Μάνδρα η συνεισφο
ρά των λαϊκών αγορών ήταν τεράστια. Ωστόσο, το γεγονός αποσιωπήθηκε από εσάς.

Πράγματι η συνεισφορά ήταν τεράστια. Εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και προσφέραμε με αξιοπρεπή σιωπή, χωρίς να επιδιώκουμε την αυτοπροβολή. Δεν ήμασταν και δεν είμαστε αμέτοχοι, Αυτό το αποδεικνύουμε με καθημερινή προσφορά στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, στις Ενορίες και σε οργανισμούς, όπως η «Φλόγα» .

Δεν επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα, το κράτος εισπράττει 13 εκ. ετησίως από τις λαϊκές αγορές που καταλήγουν σε άσκοπες δαπάνες.