Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Αιγάλεω Εκλογές: Ο Κωνσταντίνος Φίλης για το πράσινο στο Αιγάλεω

Εκλογές: Ο Κωνσταντίνος Φίλης για το πράσινο στο Αιγάλεω

Αιγάλεω

Υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα και Αντιδήμαρχος Πρασίνου, ο Κώστας Φίλης είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να κάνει πιο ανθρώπινη την πόλη και μίλησε στη μηνιαία εφημερίδα free press του City View.

Να προσδώσει ποιότητα στην καθημερινότητα τον πολιτών κάτι που θεωρεί ότι πέτυχε σε μεγάλο βαθμό ενώ σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματα.

«Κάναμε πιο πράσινο το Αιγάλεω κι αυτό δεν ήταν εύκολο», λέει ο κ. Φίλης και τονίζει:

«Κλαδέψαμε πάνω από 25.000 δέντρα. Κόπηκαν δέντρα μόνο λόγω επικινδυνότητας ή λόγω πτώσης. Αντικαταστάθηκαν όλα τα παλιά δέντρα που ήταν στη νησίδα της Ιεράς οδού. Αλλάχτηκαν όλες οι ζαρντινιέρες στη νησίδα της Ιεράς Οδού. Αναμορφώθηκαν οι χώροι στο κεντρικό Αιγάλεω – με πέργκολες, νέα παγκάκια και ανθόφυτα στις πλατείες.

Καθαρίστηκε το άλσος, φυτεύτηκε η οδός Ολυμπίας που είναι το νέο έργο μας. Τα μισά δέντρα δεν υπήρχαν και τα άλλα μισά ήταν άρρωστα. Αλλάξαμε όλο αυτό με μια δεντροστοιχία νέα».

Τα επόμενα βήματα είναι εξ ίσου σημαντικά: «Από εδώ και πέρα έχουμε να κάνουμε πολλά απ’ όλα λέει ο προγραμματισμός για το πράσινο και η υλοποίηση της διαχειριστικής μελέτης.

Μπαίνουμε στο άλσος Μπαρουτάδικο και στο Λοιμοδών. Εκριζώνουμε ή κόβουμε τα ξερά και όπου χρειάζεται θα γίνει νέα φύτευση. Θέλουμε τα δύο άλση να είναι προσβάσιμα. Θα συνεχιστεί η φύλαξη του Μπαρουτάδικου. Θα κλειδώνει όπως αποφασίσαμε ομόφωνα μετά την 11η το καλοκαίρι.

Θέλουμε να το αγαπήσει ο κόσμος. Θα ολοκληρωθεί ο φωτισμός. Εχει προβλεφθεί να αντικατασταθούν και όσα δέντρα γέρασαν και έπεσαν λόγω παλαιότητας. Και είναι στο πρόγραμμα ανάπλασης πλατείες (Ζαμπέτα, Λαμπράκη, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ιεράς Οδού, Σουλίου και Αστροναυτών που θα μετονομαστεί σε Πάμπλο Νερούντα και Νατρόζου).

Πράσινο και αθλητισμός στο Μπαρουτάδικο δείχνουν ιδανικός συνδυασμός και γι’ αυτό ο κ. Φίλης λέει: «Θα προχωρήσουμε στην ανακατασκευή του αθλητικού κέντρου στην Εδέσσης με το γήπεδο ποδοσφαίρου, του τένις, του μπάσκετ.

Ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και υπάρχει ήδη και ο ανάδοχος». Επίσης, το μεγάλο μας έργο που είναι ο παιδικός σταθμός έξω από το πατινάζ.

Μια περιοχή που δεν έχει τον παιδικό σταθμό που χρειάζεται και θα τον αποκτήσει.