Αρχική CULTURE Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας

Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας

Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας, για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, θα πραγματοποιηθούν από τις 2 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Η Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη του Τμήματος Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας, ξεκινά μία ενδιαφέρουσα δράση με εκπαιδευτικά προγράμματα, μετά από συνεργασία της υπευθύνου του Τμήματος Πολιτιστικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Αναγνώστου Μαρίας, της προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ. Bασιλείου Μαρίας και της βιβλιοθηκονόμου κας Γκαβέζου Μαρίας.

Στόχος είναι η πραγματοποίηση των δύο παρακάτω εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού με στόχο την ενδυνάμωση της αναγνωστικής τους συνήθειας από μικρή ηλικία.

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Μικρές και ιπτάμενες» απευθύνεται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού (Α’, Β’, Γ’ τάξεις) με σκοπό να μάθουν τα παιδιά τον κύκλο ζωής των εντόμων, μέσα από ανάγνωση βιβλίου, παρουσίαση φωτογραφιών, βίντεο, κατασκευές εντόμων και μουσικοκινητικό παιχνίδι γνώσης.

Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Παίρνω το πινέλο και αποτυπώνω τελείες και χρώματα» απευθύνεται στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού (Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξη) με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν κινήματα ζωγραφικής, μέσα από προβολή των εκπροσώπων τους και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

Υπεύθυνη για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων από τις 2 Μαΐου έως 15 Ιουνίου στην Αισχύλειο Βιβλιοθήκη θα είναι η βιβλιοθηκονόμος μας κα Γκαβέζου Μαρία.