Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ελευσίνα: Αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το “Πηνελόπη Α”

Ελευσίνα: Αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το “Πηνελόπη Α”

Ελευσίνα: Αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το

Εντείνονται οι προσπάθειες για να αποφευχθεί η θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα, πλοίο «Πηνελόπη Α».

Αντιρρυπαντικό φράγμα προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης, έχει τοποθετηθεί με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας γύρω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πηνελόπη Α» στη θαλάσσια περιοχή «ΒΛΥΧΑ» στην Ελευσίνα.

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για την απάντληση των υδάτων και στεγανοποίησης του πλοίου, μετά από μικρή αριστερή κλίση που παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης (28/02).

Από την αρχή του συμβάντος η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ενημέρωσε τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας. Το ίδιο έπραξε και με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και την τράπεζα η οποία έχει αξιώσεις επί του πλοίου.

Σκοπός ήταν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό να αποφευχθεί πιθανή βύθισή του. Κάτι τέτοιο θα επέφερε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος και ενδεχόμενη πρόκληση ζημιών έναντι τρίτων.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το «Πηνελόπη Α» βρίσκεται αντιρρυπαντικό σκάφος, ρυμουλκό πλοίο, πλωτός γερανός και δύο περιπολικά σκάφη.

Το «Πηνελόπη Α» ανήκει στην Εθνική Τράπεζα. Βγήκε πρόσφατα σε πλειστηριασμό έναντι του ποσού των 800.000 ευρώ, αλλά απέβη άγονος. Το πλοίο παρέμενε παροπλισμένο από το 2014 στον κόλπο της Ελευσίνας και έως τώρα παρέμενε στα αζήτητα.