Αρχική Exclude Ενεργοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για τους πρόσφυγες της Μόριας

Ενεργοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για τους πρόσφυγες της Μόριας

Ανθρωπιστική βοήθεια από σειρά ευρωπαϊκών κρατών αναμένεται στη Λέσβο, μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ανθρωπιστική βοήθεια από σειρά ευρωπαϊκών κρατών αναμένεται στη Λέσβο, μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού έγινε με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Στο ελληνικό αίτημα ανταποκρίθηκαν η Αυστρία, η Γερμανία, η Δανία, η Φινλανδία, η Πολωνία και η Σουηδία, οι οποίες έχουν ήδη προσφέρει προς την Ελλάδα σημαντική ποσότητα ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ αναμένεται θετική απόκριση και από άλλα κράτη-μέλη. Σημειώνεται επίσης ότι και η Ελβετία προσέφερε, σε διμερές επίπεδο, αντίστοιχη βοήθεια προς τις ελληνικές Αρχές.

«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το κέντρο συντονισμού εκτάκτων αναγκών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERCC – Emergency Response Coordination Center) για τον βέλτιστο συντονισμό άφιξης των αποστολών. Η ΓΓΠΠ ευχαριστεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και τα κράτη-μέλη, για την άμεση ανταπόκριση και την έμπρακτη αλληλεγγύη στη διαχείριση της κατάστασης στη Μόρια της Λέσβου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.